Hoppa till innehåll

Skaffa bostad

För dig som söker efter nytt boende

E-tjänster för Skaffa bostad

Stadsplanering

För dig som vill veta mer om vilka planer som finns för mark- och vattenanvändningen i Vellinge kommun

Resa, gå och cykla

För dig som reser från punkt A till punkt B i vår kommun.

E-tjänster för Resa, gå och cykla

Miljö, klimat och hållbarhet

För dig som vill veta mer om vårt miljö- och klimatarbete samt hållbarhet.

E-tjänster för Natur, vatten och skötsel av allmänna platser

Aktuellt

18 juni, 2021

Mycket ansträngt läge för dricksvattnet

På grund av kraftigt ökad förbrukning av vatten under de senaste dagarna i kombination med mycket varmt väder är risken stor för vattenbrist. För att undvika bevattningsförbud vädjar Vellinge kommun till alla som har kommunalt vatten om att vara återhållsamma med bevattning och fyllning av pooler.
17 juni, 2021

Vad är en god man?

Reine Eriksson har i många år haft uppdraget som god man i Vellinge men har nu övergått till att arbeta som mentor för nya gode män i kommunen. Anne Marbrandt är sedan två år tillbaka överförmyndare på myndigheten i Vellinge kommun.
17 juni, 2021

Sommarens sköna visor och schlager från förr

Johan Pihleke och PO Nilsson spelar och sjunger i juli.
16 juni, 2021

Vi tar oss tid att lyssna!

Madelene Asp och Emily Christensen är Vellinges nya äldre- och anhöriglotsar. De har båda nära till skratt och känner stor ömhet för sina medmänniskor.
10 juni, 2021

Elever föreslår lösningar på hållbarhetsutmaningar

Snart förväntas kommunen besluta om ett program för hållbar utveckling för Vellinge kommun. Inför det fortsatta arbetet och genomförande av programmet har elever på Sundsgymnasiet fått möjlighet att komma med lösningar på olika hållbarhetsutmaningar.
10 juni, 2021

Spara ditt gamla busskort inför höstterminen

Ska du börja årskurs 2 eller 3 på gymnasiet till hösten? Kom ihåg att behålla ditt busskort! Då kan du använda det igen till hösten och slipper betala för ett nytt.
8 juni, 2021

Trygghetsambassadörer delar ut information

Under sommaren delar trygghetsambassadörer i Vellinge ut information om grannsamverkan till hushåll runt om i Vellinge kommun. Syftet är att sprida kunskap kring hur man skyddar sin bostad och på så sätt främja trygga och säkra bostadsområden.
7 juni, 2021

Barnens spadtag blev startskottet

Idag togs första spadtaget för byggandet av Hököpinges skola. Korta inledningsanföranden hölls av Carina Wutzler (M) kommunstyrelsens ordförande, Gustav Schyllert (M) utbildningsnämndens ordförande och Dan Magnusson, VD på Otto Magnusson.
7 juni, 2021

Falsterbo Bird Show 2021

Arrangörerna välkomnar såväl nya som gamla utställare och besökare till årets upplaga av Skandinaviens största natur- och miljömässa med fåglar i fokus.