Hoppa till innehåll

Skaffa bostad

För dig som söker efter nytt boende

E-tjänster för Skaffa bostad

Resa, gå och cykla

För dig som reser från punkt A till punkt B i vår kommun.

E-tjänster för Resa, gå och cykla

Miljö, klimat och hållbarhet

För dig som vill veta mer om vårt miljö- och klimatarbete samt hållbarhet.

E-tjänster för Natur, vatten och skötsel av allmänna platser

Aktuellt

15 augusti, 2022

Årlig trygghetsmätning skickas nu ut

Vilka problem ser medborgarna där de bor? Känner de sig trygga när de rör sig ute på kvällarna? Bland annat detta kommer polisen tillsammans med kommunerna i polisregion Syd att undersöka i årets lokala trygghetsmätning.
12 augusti, 2022

Militärövning på Falsterbonäset

Från fredag 12/8 till söndag 21/8 kommer det att vara en militärövning i Vellinge kommun. Försvarsmakten kommer att öva vid Falsterbokanalen, vid Falsterbobron och på Falsterbo övningsfält.
9 augusti, 2022

Falsterbo Bird Show 2022

Arrangörerna välkomnar till årets upplaga av Skandinaviens största natur- och miljömässa med fåglar i fokus 2-4 september.
1 augusti, 2022

Vinnarna av Sandskulpturtävlingen 2022

Vilken fantastisk dag det blev! Perfekt sandbyggarväder, duktiga tävlanden och många besökare.
31 juli, 2022

Skolstart 2022

Här finns viktig information till dig som vårdnadshavare eller myndig elev inför läsårsstarten. Den riktar sig till både dig som är ny i kommunen och till dig som har barn i våra verksamheter sedan tidigare. Välkommen till läsåret 2022-2023!
20 juli, 2022

Tips för hållbar vattenanvändning i värmen

De kommande dagarna ser ut att bli väldigt varma i kommunen och då finns det risk att vattenförbrukningen blir hög. Här kommer några tips för hållbar vattenanvändning i värmen!
19 juli, 2022

Livräddarna på kommunens stränder

Sommaren är här och kommunens vackra stränder flockas av badsugna människor. På stränderna i Kämpinge, Ljunghusen, Skanör och Falsterbo hittar ni livräddare och strandvakter som arbetar för att badgästerna ska känna sig trygga och för att förhindra olyckor.
18 juli, 2022

Låt semesterkänslan spira!

Det finns något för alla dagar. Upplev konst, historia, äventyr och god mat. Och lite till såklart! Besök Semesterkänsla för att maxa semestern!
12 juli, 2022

Var försiktig när du eldar utomhus!

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark. Räddningstjänsten Syd avråder därför starkt för att göra upp eld i skog och mark.
7 juli, 2022

Träffa Vellinge kommuns två nya hästar på Falsterbo Horse Show

Två nya hästar har skapats till årets Falsterbo Horse Show. Här kan både gammal och ung ha kul och vara med! Välkommen in i Vellinge kommuns monter för att mata, sitta på hästarna eller delta i vår namntävling!