Hoppa till innehåll

Aktuellt och aktiviteter

21 december, 2022

Kalendarium våren 2023

Notera vårens evenemang redan nu!
2 november, 2022

Vellinge kommun är Årets UF-kommun

Vellinge kommun är årets UF-kommun 2022. Utmärkelsen delades ut av regionchef Johan Ceimertz och projektledare Manda Svärd vid Ung Företagsamhet. Tidigare i år har Sundsgymnasiet fått utmärkelsen Årets UF-skola.
11 november, 2022

Företagsakuten

För att hjälpa skånska företag genom krisen kommer Region Skåne, Energikontoret Skåne och Almi Skåne utöka sitt stöd i vinter.

10 november, 2022

Företagsbesök Lampgrossen

Näringslivsenheten gör löpande företagsbesök runt om i kommunen och härförleden besökte vi DuoLight AB. Vi träffade Per-Ola och Mikael som driver e-handeln lampgrossen.se.
7 november, 2022

Jobbskuggning

Vill du och din arbetsplats vara med och påverka framtiden? Då har ni chansen att vara en utav de arbetsplatser som erbjuder en ungdom kännedom om arbetslivet. Syftet är att få inblick inom en viss bransch, ett visst yrke och arbetsplats.
7 oktober, 2022

Vellinge kommun utökar energirådgivning för företagare

På torsdag den 13 oktober har Vellinge kommun en första drop in-rådgivning för företagare. Initialt är det tre planerade träffar på en timme, Kilowattimmen, där företagare kan träffa kommunens energi-och klimatrådgivare. Vellinge kommun arrangerar också en lunchträff för företagare tisdagen den 25 oktober med Energikontoret Skåne.
21 april, 2022

Goda resultat för Vellinges näringslivsklimat i SKR:s kvalitetsmätning

Den 21 april offentliggjordes Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) årliga servicemätning av kommunernas myndighetsutövning. Årets mätning visar att Vellinge kommuns arbete för att förbättra servicen gentemot företag har gett goda resultat inom flera områden.
31 mars, 2022

Sundsgymnasiet- årets UF-skola!

Stort grattis till Sundsgymnasiet som igår kammade hem priset och titeln Skånes bästa UF-skola på den regionala UF-galan!
31 mars, 2022

Västervångs företagsby

Arbetet med Västervångs företagsby, det nya verksamhetsområdet i Vellinge, går framåt!

Västervångs företagsby är tänkt att vara ett småskaligt verksamhetsområde och ett komplement till det befintliga södra verksamhetsområdet på andra sidan om E6:an, Södervångs företagsby.