Hoppa till innehåll

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till kommunen.

Du kan alltid hitta information och utföra dina ärenden på vår hemsida och med våra e-tjänster. På Mina sidor kan du hitta information som gäller just dig och dina pågående ärenden och abonnemang.

Vellinge Direkt

Behöver du komma i kontakt med oss ytterligare når du alla våra verksamheter under våra öppettider via Vellinge Direkt som är kommunens kundtjänst.

Om du ringer Vellinge Direkt utanför kommunens öppettider får du ett meddelande med vart du kan vända dig i olika ärenden.

Bild med en pratbubbla och texten Har du en fråga? Klcikar man på denna startar man en chattdialog med Vellinge Direkt. Du kan också chatta med oss under våra öppettider. Vi finns tillgängliga för chatt när du denna symbol med texten "Hej! Har du en fråga?"

Om du är i ett samtal eller en chatt med en kommunvägledare i Vellinge Direkt kan du dela det du ser på din skärm med oss för att vi enklare ska kunna hjälpa dig att navigera på sidan.

Är du i en chatt kan du dela din skärm direkt med kommunvägledaren. Är du i ett samtal får du en kod av kommunvägledaren som du skriver in i rutan nedan. Vellinge Direkt kan bara se sidor på vellinge.se.

Felanmälan

Felanmälan rörande belysning, parker, klotter, stränder, vatten och avlopp samt gator och vägar kan du göra dygnet runt i vår e-tjänst för felanmälan.

Du kan också felanmäla till Vellinge Direkt, 040-42 50 00 under kommunens öppettider. Övriga tider kan du ringa Vellinge Direkt och genom knappval göra en teknisk felanmälan.

Du ska alltid använda nödnumret 112 om det är fara för liv, egendom eller miljö samt vid pågående brott eller ordningsstörningar.

Titta gärna på våra servicemeddelanden innan du felanmäler.

Servicemeddelande - vellinge.se

Trygghetsvärdarna

Bil 1 

0733-33 61 40

Nordöstra/västra delarna av kommunen:

Vellinge, Hököpinge, Östra Grevie, Gessie, Västra Ingelstad med omnejd

Bil 2 

0733-33 61 41

Södra delarna av kommunen:

Höllviken, Ljunghusen, Skanör, Falsterbo, Räng med omnejd

Du ska alltid använda nödnumret 112 om det är fara för liv, egendom eller miljö samt vid pågående brott eller ordningsstörningar.

Du kan läsa mer om våra Trygghetsvärdar och lämna trygghetstips här.

Bevakning och larm

Securitas är leverantör av bevaknings- och larmcentraltjänster till kommunen. Vid fel på larm eller utlöst larm kan du kontakta Securitas Contact Center dygnet runt:

010–47 05 219
Kontakta Bygglovsavdelningen

Boka tid

Om du behöver stöd och vägledning gällande bygglov kan du boka rådgivning med en handläggare via vår e-tjänst.

Bygglov - boka rådgivning

Telefontider

Under bygglovsavdelningens telefontider kan du även bli kopplad till tillgänglig handläggare genom att ringa Vellinge Direkt.

040-42 50 00
Tisdagar kl. 10.00-12.00 och kl. 16.00-18.00
Torsdagar kl. 10.00-12.00

Drop-in i kommunhuset

På tisdagar kl. 16.00-18.00 är det drop-in till handläggarna i kommunhuset. Anmäl dig i Vellinge Direkt så kommer en tillgänglig handläggare ut och hämtar dig.

Sociala jouren

Social jour kan ge rådgivning över telefon eller komma till dig som behöver hjälp.

Om du eller någon i din närhet behöver akut hjälp av socialtjänsten på kvällar eller helger och det absolut inte kan vänta till nästkommande vardag kan du kontakta social jour via Vellinge Direkt, 040-42 50 00. Via olika knappval kan du kontakta social jour.

Du ska alltid använda nödnumret 112 om det är fara för liv, egendom eller miljö samt vid pågående brott eller ordningsstörningar.

Postadress

Vill du skicka post till Vellinge kommun, är det viktigt att du anger till vilken verksamhet. Postadressen skrivs enligt följande princip:

Vellinge kommun
VERKSAMHET/AVDELNING/SKOLA
235 81 Vellinge

Skickar du post till en specifik mottagare skriver du enligt följande princip:

Vellinge kommun
ATT: Förnamn Efternamn
235 81 Vellinge

Fakturor till kommunen

Organisationsnummer och information om hur du som leverantör ska fakturera kommunen finns på sidan nedan.

Faktureringsinformation för leverantörer
Lösenordshantering för dig med Vellingekonto

Här finns instruktioner för hur du med ett Vellinge-konto, när som helst på dygnet, kan byta ditt lösenord eller om du helt enkelt inte kommer ihåg det.

Lösenordshantering för Vellingekonto

Senast uppdaterad:
2 november, 2022