Hoppa till innehåll

Barn 0-5 år

För dig som har barn i åldern 0–5 år.

Studera som vuxen

För dig som vill komplettera tidigare studier, förbereda dig inför högre utbildning, yrkesutbildning eller arbetsliv.

Nya skolor

Nya skolor som är planerade i Vellinge kommun

Aktuellt

15 september, 2020

Årets skolrestaurang finns på Tångvalla!

Årets skolrestaurang finns på Tångvalla skolan! Utmärkelsen delas ut av White guide som årligen gör en ranking. Stefan Ek fick utmärkelsen Årets skolkock för sitt ambitiösa arbete.
25 juni, 2020

Årets White Guide nomineringar klara

Tångvallaskolan har fyra nomineringar och Stora Hammars skola har en i årets upplaga av krogguiden tävling White guide junior.
2 september, 2020

Fritidspedagoger ger ut antologi

Fritidshemmet är en viktig del i barnens skoldag. Fritidspedagogernas uppdrag innefattar många områden - undervisning social träning och rekreation.
17 augusti, 2020

Sundsgymnasiet öppnar för undervisning på plats

Höstterminen på Sundsgymnasiet började förra veckan och alla elever och studerande kommer att undervisas på plats. Det är fortsatt mycket viktigt att alla, såväl elever som personal, stannar hemma vid minsta symptom.
29 juni, 2020

Årets meritvärde för årskurs nio har ökat

Årets meritvärde 258,7 visar ett ökat resultat i jämförelse med föregående års meritvärde 257,6. Meritvärdet för årskurs nio i Vellinge kommun ligger på en hög, stabil nivå med några mindre variationer mellan årskullarna. Detsamma gäller behörighet till gymnasiet – i år ligger behörigheten till yrkesförberedande program på 96,1 procent jämfört med fjolårets 95,5 procent.
25 juni, 2020

Tvåorna på Skanörs skola har gjort en besöksguide för barn

Under hela läsåret har Mimmi Gullberg och Åsa Tedestål dokumenterat och publicerat elevernas arbete på Instagram. Det har varit allt det vardagliga arbetet med skolämnen och till deras arbete med hembygden som har resulterat i en besöksguide för barn.
28 april, 2020

Utökade möjligheter att söka yrkesutbildning

Vuxenutbildningen i Vellinge kommun har fått möjlighet att utöka antalet platser för vuxna som har behov av att vidareutbilda sig.
11 juni, 2020

Södervångskolan - Skolbibliotek i världsklass

Södervångskolans bibliotek har fått utmärkelsens Bibliotek i världsklass.

Årets skolrestaurang finns på Tångvalla!

Årets skolrestaurang finns på Tångvalla skolan! Utmärkelsen delas ut av White guide som årligen gör en ranking. Stefan Ek fick utmärkelsen Årets skolkock för sitt ambitiösa arbete.