Studera som vuxen

För dig som vill komplettera tidigare studier, förbereda dig inför högre utbildning, yrkesutbildning eller arbetsliv.

Nya skolor

Nya skolor som är planerade i Vellinge kommun

Aktuellt

28 april, 2020

Utökade möjligheter att söka yrkesutbildning

Vuxenutbildningen i Vellinge kommun har fått möjlighet att utöka antalet platser för vuxna som har behov av att vidareutbilda sig.
17 mars, 2020

Beslut om fjärr- och distansundervisning på Sundsgymnasiet och Vellinge lärcenter

Folkhälsomyndigheten rekommenderade tisdagen den 17 mars 2020 att undervisningen inte ska bedrivas i skolans lokaler, utan genom fjärr- eller distansundervisning.
18 november, 2019

Stora Hammars skola tvåa i Lilla Ekomatsligan

Lilla Ekomatsligan har presenterat sin årliga rankning över offentliga kök. Stora Hammars skola hamnar på andra plats, med 96 procent ekologiska livsmedelsinköp.
6 november, 2019

Hon är Årets pedagog 2019

Nu är det klart vem som får Vellinge kommuns utmärkelse Årets pedagog. Hon heter Jeanette Mårtensson, jobbar som förstelärare på Skanörs skola och beskrivs som analytisk, kollegial och som en otroligt duktig pedagog.
16 oktober, 2019

Vellinge på plats 33 i Lärarförbundets nya rankning

I dag presenterar Lärarförbundet sin rankning över landets skolkommuner. Vellinge hamnar på plats 33 i jämförelsen som skiljer sig en hel del från tidigare års rankningar.
27 september, 2019

Nu är nya Herrestorpskolan klar

Bättre planlösning, utegym, lekplatser och en helt ny och toppmodern idrottshall. Och plats för dubbelt så många barn som tidigare. Efter 3,5 års renovering och tillbyggnad, nu står Herrestorpskolan klar.
18 september, 2019

Vinst för Stora Hammars skola i White Guide Junior

Det blev två fina vinster till Stora Hammars skola när årets White Guide Junior-gala gick av stapeln i tisdags kväll. Stora Hammar vann i kategorierna Årets Skolrestaurang och Årets Gastronomiska Rektor.