Hoppa till innehåll

Studera som vuxen

För dig som vill komplettera tidigare studier, förbereda dig inför högre utbildning, yrkesutbildning eller arbetsliv.

Aktuellt

Bild på en förstoring av Covid virus
29 september, 2021

Med anledning av borttagna restriktioner på grund av Coronapandemin- Förskolor och skolor

Våra förskolor och skolor kommer fortsätta att vidta försiktighetsåtgärder för att minimera risken för spridning av covid-19 även när restriktionerna av olika slag försvinner.
10 juni, 2021

Elever föreslår lösningar på hållbarhetsutmaningar

Snart förväntas kommunen besluta om ett program för hållbar utveckling för Vellinge kommun. Inför det fortsatta arbetet och genomförande av programmet har elever på Sundsgymnasiet fått möjlighet att komma med lösningar på olika hållbarhetsutmaningar.
26 januari, 2021

"Fokus ska ligga på pedagogiken"

Möt Ingrid Tidvall, musiklärare på Ljungenskolan som har startat Facebookgruppen "Distansundervisning i Sverige" med över 21 000 medlemmar.
1 december, 2020

Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i hemmet har covid-19

Folkhälsomyndigheten ändrar nu sina rekommendationer för barn i för- och grundskola. Precis som ungdomar i gymnasiet rekommenderas nu alla barn att stanna hemma om någon i hemmet har covid-19.
11 november, 2020

Vellinge kommun ökar i Lärarförbundets ranking

I dag presenterade Lärarförbundet sin ranking Bästa skolkommun. Vellinge kommun rankas i år på plats 15 i riket vilket är en förbättring jämfört med förra året.
15 september, 2020

Årets skolrestaurang finns på Tångvalla!

Årets skolrestaurang finns på Tångvalla skolan! Utmärkelsen delas ut av White guide som årligen gör en ranking. Stefan Ek fick utmärkelsen Årets skolkock för sitt ambitiösa arbete.
2 september, 2020

Fritidspedagoger ger ut antologi

Fritidshemmet är en viktig del i barnens skoldag. Fritidspedagogernas uppdrag innefattar många områden - undervisning social träning och rekreation.
17 augusti, 2020

Sundsgymnasiet öppnar för undervisning på plats

Höstterminen på Sundsgymnasiet började förra veckan och alla elever och studerande kommer att undervisas på plats. Det är fortsatt mycket viktigt att alla, såväl elever som personal, stannar hemma vid minsta symptom.
25 juni, 2020

Tvåorna på Skanörs skola har gjort en besöksguide för barn

Under hela läsåret har Mimmi Gullberg och Åsa Tedestål dokumenterat och publicerat elevernas arbete på Instagram. Det har varit allt det vardagliga arbetet med skolämnen och till deras arbete med hembygden som har resulterat i en besöksguide för barn.
11 juni, 2020

Södervångskolan - Skolbibliotek i världsklass

Södervångskolans bibliotek har fått utmärkelsens Bibliotek i världsklass.