Hoppa till innehåll

Familjecentraler

På våra två familjecentraler finns flera verksamheter för föräldrar och deras barn samlade under samma tak: Öppna förskolan, socionom, barnhälsovård (BVC)  och mödrahälsovård (MVC). Familjecentralerna finns i Höllviken och Vellinge.

Allt arbete på en familjecentral är inriktat på att förstärka det som familjer mår bra av och att tidigt förebygga sådant som kan leda till problem eller ohälsa.

Du har tillgång till barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola, rådgivning och stöd från socialtjänsten samt andra vuxna och barn. Allt är samlat under ett tak. Det är frivilligt, öppet för alla familjer med barn 0-6 år och det är gratis att komma hit. Här arbetar flera olika yrkeskategorier tillsammans för dig och ditt barns bästa: barnmorskor, specialistsjuksköterskor, förskollärare och socionomer. Även läkare och psykolog finns att tillgå och ofta andra yrkeskategorier. Det går bra att fråga om det mesta. Allt från oro kring barnets hälsa och utveckling till olika vardagsproblem man kan uppleva i sitt föräldraskap. Vi finns till som stöd för er.

Senast uppdaterad:
31 januari 2024 11:25