Näringsliv och utveckling

Vellinge kommun är en företagarvänlig kommun och har ett av Sveriges absolut bästa företagsklimat. På näringslivsenheten arbetar vi aktivt för att fler företag ska välja att etablera sig i vår kommun och att befintliga företag ska få bästa möjliga förutsättningar att växa.

Vi gör ofta företagsbesök runt om i kommunen och bjuder med jämna mellanrum in näringslivet till näringslivsfrukostar och andra nätverksträffar. Näringslivsenheten har ett nära samarbete med företagarföreningar, centrumföreningar och andra relevanta nätverk i kommunen. Vi samarbetar även med andra kommuner i Malmö-Lund-regionen.

Som företagare kan du behöva kontakt med kommunen i en rad olika frågor och vi strävar efter att göra de kontakterna så smidiga som möjligt, bland annat erbjuder vi tjänsten Företagslotsen. Vi vill att företagare i vår kommun ska lyckas!

Om du har några frågor, idéer eller synpunkter på hur vi kan göra det ännu bättre för företagare i Vellinge kommun, tveka inte att kontakta oss!

Du når oss via e-post: naringsliv@vellinge.se

annica carlstedt.jpg

Annica Carlstedt
Näringslivs- & turismchef
Telefonnummer: 040-635 42 24

ChristerEkdahl.jpg

Christer Ekdahl
Näringslivsutvecklare
Telefonnummer: 040-42 56 38

Nyhetsbrev från Näringslivsenheten

Näringslivsenheten skickar regelbundet, cirka åtta till tio gånger per år, ut nyhetsbrev med information och inbjudningar till näringslivsfrukostar, nätverksträffar och andra aktiviteter till företagare i kommunen. Registrera dig gärna nedan för att få våra nyhetsbrev! (Du kan när som helst välja att avregistrera dig).

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här

Digital näringslivsbroschyr

Vi har skapat en digital näringslivsbroscyr . Du kan klicka på bilden "Vellinge kommun - med bättre utsikter för företagare" för att komma till vår digitala broschyr eller på länken här.

Framsida Vellinge Kommun2.jpg

Näringslivsfrukostar

Ungefär en gång i kvartalet bjuder vi in till näringslivsfrukost. Vi bjuder på frukost och företagare får möjlighet att träffa andra företagare, politiker och tjänstemän. Näringslivschefen och kommunstyrelsens ordförande brukar informera om vad som är på gång i kommunen. Vid varje näringslivsfrukost har vi också en föreläsning i ett ämne relaterat till företagande.

Datum för näringslivsfrukostar under 2020

Måndag den 24 februari

Torsdag den 14 maj

Onsdag den 23 september

Tisdag den 24 november

Näringslivsenheten på Facebook

Följ oss gärna på vår Facebooksida Näringsliv Vellinge kommun Facebook

Publicerad:
3 juli, 2018
Senast uppdaterad:
6 december, 2019