Hoppa till innehåll

Näringsliv och utveckling

Vellinge kommun är en företagarvänlig kommun och har ett av Sveriges absolut bästa företagsklimat.

Annica Carlstedt och Philip Allgoth från Näringslivsenheten, iklädda matchande ljusblå skjortor, står utanför kommunhuset i Vellinge.

Med ca 37 800 invånare har Vellinge kommun ungefär 5000 registrerade företag. Nästan en fjärdedel av företagen bedriver verksamhet inom ekonomi, juridik, vetenskap och teknik. Näst största bransch är handel. Här finns också en stor andel företag verksamma inom jordbruk och inom byggbranschen.

På kommunens näringslivsenhet arbetar vi aktivt för att fler företag ska välja att etablera sig i vår kommun och att befintliga företag ska få bästa möjliga förutsättningar att växa. Vi vill att företagare i vår kommun ska lyckas!

Som företagare kan du behöva kontakt med kommunen i en rad olika frågor och vi strävar efter att göra de kontakterna så smidiga som möjligt. Om du har några frågor, synpunkter eller förslag på hur vi kan göra det ännu bättre för företagare i Vellinge kommun, hör gärna av dig till oss!

Annica Carlstedt
Näringslivs- & turismchef
Telefonnummer: 040-635 42 24 
Philip Allgoth
Näringslivsutvecklare
Telefonnummer: 040-42 56 38
Digital näringslivsbroschyr

Nyföretagandet är högt i Vellinge, under 2021 registrerades nästan 300 nya företag i kommunen. Vi välkomnar nya företag i vår kommun och har tagit fram en digital näringslivsbroshyr, där du kan läsa mer om vad Vellinge kommun har att erbjuda dig som företagare.

I broschyren finner du både information och inspiration, bland annat berättar vi om hur vi arbetar för ett hållbart näringsliv, exempelvis genom samverkan mellan näringsliv och skola.

Du kan klicka på bilden för att komma till vår digitala broschyr eller på länken här.

Sundsgymnasiet och Ung Företagsamhet (UF)

Sundsgymnasiet i Vellinge arbetar aktivt med Ung Företagsamhet (UF) och elever får möjlighet att driva ett eget företag under ett läsår. Sedan hösten 2019 har Sundsgymnasiet, Företagarna Vellinge och Näringslivsenheten i Vellinge kommun inlett ett samarbete för att främja entreprenörskap, UF-företagande och UF-mentorskap. Även företagarföreningarna GRID och VFFG är samverkansparter. Är du intresserad av att engagera dig i företagarnas arbete med UF? Kontakta näringslivsutvecklare Philip Allgoth på 040-42 56 38!

Nyhetsbrev från Näringslivsenheten

Näringslivsenheten skickar regelbundet ut nyhetsbrev med information och inbjudningar till nätverksträffar och andra aktiviteter till företagare i kommunen. Registrera dig gärna nedan för att få våra nyhetsbrev!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Näringslivsfrukostar

Ungefär en gång i kvartalet bjuder vi in till näringslivsfrukost. Vi bjuder på frukost och företagare får möjlighet att träffa andra företagare, politiker och tjänstemän. Näringslivschefen och kommunstyrelsens ordförande brukar informera om vad som är på gång i kommunen. Vid varje näringslivsfrukost har vi också en föreläsning i ett ämne relaterat till företagande.

Samarbete med andra kommuner

Näringslivsenheten har ett nära samarbete med företagarföreningar, centrumföreningar och andra relevanta nätverk i kommunen. Vi samarbetar även med andra kommuner i Malmö-Lund-regionen. Med jämna mellanrum bjuder vi in företagare till näringslivsfrukostar och andra nätverksträffar och gör ofta företagsbesök runt om i kommunen.

Senast uppdaterad:
24 augusti, 2023