Hoppa till innehåll

Näringsliv och utveckling

Vellinge kommun är en företagarvänlig kommun och har ett av Sveriges absolut bästa företagsklimat.

Med drygt 36 500 invånare har Vellinge kommun ca 4 800 registrerade företag. Nästan en fjärdedel av företagen bedriver verksamhet inom ekonomi, juridik, vetenskap och teknik. Näst största bransch är handel. Det finns också en stor andel företag verksamma inom jordbruk och inom byggbranschen.

Nyföretagandet är högt i Vellinge, under 2019 registrerades över 250 nya företag i kommunen. Näringslivsenheten har ett nära samarbete med företagarföreningar, centrumföreningar och andra relevanta nätverk i kommunen. Vi samarbetar även med andra kommuner i Malmö-Lund-regionen. Med jämna mellanrum bjuder vi in företagare till näringslivsfrukostar och andra nätverksträffar och gör ofta företagsbesök runt om i kommunen.

På Sundsgymnasiet i Vellinge arbetar man aktivt med Ung Företagsamhet (UF) och elever får möjlighet att driva ett eget företag under ett läsår. Sedan hösten 2019 har Sundsgymnasiet, Företagarna Vellinge och Näringslivsenheten i Vellinge kommun inlett ett samarbete för att främja entreprenörskap, UF-företagande och UF-mentorskap. Även företagarföreningarna GRID och VFFG är samverkansparter. Är du intresserad av att engagera dig i Företagarnas arbete med UF? Kontakta Annika Palmgren på annika@palmgrenskolutveckling.se.

Nyhetsbrev från Näringslivsenheten

Näringslivsenheten skickar regelbundet ut nyhetsbrev med information och inbjudningar till näringslivsfrukostar, nätverksträffar och andra aktiviteter till företagare i kommunen. Registrera dig gärna nedan för att få våra nyhetsbrev!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Bättre utsikter för företagare - digital näringslivsbroschyr

Framsida Vellinge Kommun2.jpg

Vi välkomnar nya företag till vår kommun och vi har tagit fram en digital näringslivsbroshyr, där du kan läsa mer om vad Vellinge kommun har att erbjuda dig som företagare.

I broschyren finner du både information och inspiration, bland annat berättar vi om hur vi arbetar för ett hållbart näringsliv, exempelvis genom samverkan mellan näringsliv och skola.

Du kan klicka på bilden för att komma till vår digitala broschyr eller på länken här.

Näringslivsfrukostar

Ungefär en gång i kvartalet bjuder vi in till näringslivsfrukost. Vi bjuder på frukost och företagare får möjlighet att träffa andra företagare, politiker och tjänstemän. Näringslivschefen och kommunstyrelsens ordförande brukar informera om vad som är på gång i kommunen. Vid varje näringslivsfrukost har vi också en föreläsning i ett ämne relaterat till företagande.

Datum för näringslivsfrukostar under hösten 2020

Näringslivsenheten på Facebook

Följ oss gärna på vår Facebooksida Näringsliv Vellinge kommun Facebook

Publicerad:
3 juli, 2018
Senast uppdaterad:
12 oktober, 2020