Hoppa till innehåll

Lantmäteri och gränsvisning

Vellinge kommun kan hjälpa dig med att visa var fastighetsgränserna finns. Om det finns oklarheter för var gränserna går så måste lantmäteriet kopplas in.

Självservice

Gränsvisning

Om du är osäker på var dina fastighetsgränser går kan vi hjälpa till med att märka ut dem på marken. Det krävs dock att gränserna är väl bestämda med koordinater sedan tidigare. Om gränserna har bestämts vid en lantmäteriförrättning i "modern tid" är det oftast möjligt att direkt märka ut de på marken. I en del fall är det inte möjligt att markera gränserna utan en grundlig utredning. En sådan måste utföras av Lantmäteriet i en förrättning som kallas fastighetsbestämning.

Gränsvisning kostar 900 kr/tim inkl moms, räkna med 2-3 timmar beroende på tillgänglighet och antal gränsmarkeringar som behöver letas fram på fastigheten.

Uppgifter om fastighetsägare

Undrar du vem som äger en viss fastighet? Lantmäteriet har en tjänst för just detta. Klicka på länken nedan för att komma dit.

Vem äger fastigheten? - lantmateriet.se

Lantmäteri

Som beskrivs ovan så är det lantmäteriets ansvar att fastighetsbestämma om det skulle finnas oklarheter var gränserna går. Utöver detta så kan Lantmäteriet även hjälpa till med:

Lantmäteriet - lantmateriet.se

Senast uppdaterad:
18 februari 2021 16:06