Hoppa till innehåll

Flagga

Om du har eller vill ha flagga är det viktigt att du är medveten om vilka regler som gäller. Här kan du få tips och råd om flaggning.

Självservice

Regler för flaggstång

Det är fritt att sätta upp en flaggstång på din egen tomt. Om du sätter upp en flagga som skjuter ut över en gångbana, måste frihöjden vara 2,3 meter och över en körbana minst 4,5 meter.

Flaggdagar

Om du har en flaggstång bör du flagga på av riksdagen fastställda allmänna flaggdagar. Du får även flagga på dagar som är viktiga för dig såsom födelsedagar, bröllop eller dödsfall. Har du flera flaggstänger ska du hissa samtliga flaggor och de ska dessutom vara av samma storlek.

De allmänna flaggdagarna är följande:

Vill du veta när flaggning sker på Vellinge kommuns officiella flaggstänger, läs mer i dokumentet "riktlinjer för flaggning" nedan.

Ansök om flagga

I Skanör firas årligen den 6 juni Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag med musik, tal och flaggutdelning. Om du är folkbokförd i kommunen och har en flaggstång kan du ansöka om en flagga. Ansökan görs hos tekniska enheten senast den 1 mars det år du önskar flagga. Besked om tilldelning får du via brev. Flaggan hämtar du personligen vid ceremonin som hålls i samband med firandet av svenska flaggans dag i Skanör den 6 juni.

Ansökan om flagga görs via vår e-tjänst ovan.

Senast uppdaterad:
8 september 2020 04:45