Hoppa till innehåll

Grovavfall och större elektronikavfall

I kommunens service ingår hantering av grovavfall, om du till exempel vill slänga din trasiga gamla soffa eller en trasig tvättmaskin. Du kan få hämtat max fem kollin per vecka. Ett kolli får väga max 25 kilo.

Självservice

Grovavfall, eller grovsopor, är hushållsavfall som är för stort för att rymmas bland hushållssoporna.

Till grovsopor räknas lösa föremål i hemmet som till exempel möbler, cyklar, barnvagnar, trädgårdsredskap, spisar, soffor och kylskåp. Om dina saker är hela så kan de komma till nytta för någon annan. Tänk på att du kan lämna saker i container för återbruk (finns bland annat på Lilla Hammar), eller sälja på loppis.

Det som du inte kan sälja eller skänka till någon hjälper kommunen dig med att frakta bort. I vår service till hushållen ingår att vi hämtar skrymmande avfall och större elavfall. Tänk dock på att grovavfall, såsom kylskåp eller andra stora kollin, behöver stå upp för att de ska hämtas och de får väga max 25 kilo. Detta är för att underlätta för hämtpersonalen.

Grovavfall hämtas varje vecka efter beställning eller lämnas på någon av Sysavs återvinningscentraler, exempelvis vid Lilla Hammars återvinningscentral i Höllviken. För hämtning av grovavfall, fyll i vår e-tjänst ovan.

Fast installerad utrustning i fastighet, exempelvis värmepanna, värmepump, rivningsavfall eller sanitetsgods räknas inte som el- eller grovavfall. Detta får du själv transportera till Lilla Hammar.

Publicerad:
20 september, 2018
Senast uppdaterad:
19 augusti, 2020