Hoppa till innehåll

Tjänstereseförsäkring

Kommunen har en övergripande tjänstereseförsäkring som omfattar både anställda och förtroendevalda under deras tjänsteresor, men även elever under skolresor och praktik.

En tjänsteresa är en resa eller ett uppdrag som utförs i "tjänsten" för arbetsgivarens (eller skolans) räkning. Resan påbörjas när den försäkrade lämnar hemmet eller den ordinarie arbetsplatsen/skolan och avslutas vid återkomsten till denna plats. En resa mellan bostaden och den ordinarie arbetsplatsen/skolan är inte en tjänsteresa. Om resan avbryts före återkomsten till den ordinarie arbetsplatsen/skolan, så gäller försäkringen endast fram till detta avbrott.

Tjänstereseförsäkring gäller vid akut sjukdom eller olycksfall. I kommunens tjänstereseförsäkring ingår olycksfallsskydd med invaliditet- och dödsfallsbelopp. I försäkringen ingår även hemtransport.

Försäkringen är tecknad hos IF, se försäkringsbrev och villkor under "relaterade dokument" längst ner på sidan. Du anmäler skadan på länken nedan. Ange SP1415488.3.1 som försäkringsnummer.

IF Försäkringar - if.se

Vid skada kan du även kontakta IF på telefon 0771-81 58 18 eller via e-post på skadeservice@if.se. Du kan kontakta IF dygnet runt, alla dagar på året.

Läs mer om vad som gäller vid skolresor på länken nedan.

Försäkringar, skola och förskola - vellinge.se

Senast uppdaterad:
3 juni 2024 14:59