Hoppa till innehåll

Elevkår

För att skapa den gemenskap som vi så ofta pratar om på Sundsgymnasiet krävs det att alla engagerar sig. Ett av våra viktigaste sätt för att skapa denna gemenskap är elevkåren.

Sundsgymnasiets elevkår syftar till att skapa gemenskap och att förgylla skoltiden. Elevkåren drivs av skolans elever och omfattar alla elever på skolan som frivilligt väljer att bli medlem. Att vara med i elevkåren är kostnadsfritt och innebär endast positiva saker. Som medlem får du ta del av evenemang och vara med och påverka din och dina klasskamraters tid i skolan.

Utskott

Det är elevkårsstyrelsen som ansvarar för evenemangen under åren. Till sin hjälp finns tre utskott som specialiserar sig på olika områden; Sunds Festsocietet, Sunds Sharks och Sundspinglorna. Tillsammans håller de i evenemang som Sunds poängjakt, turneringar, fester och annat.

Om man vill engagera sig mer kan man gå med i elevkårsstyrelsen eller i styrelserna för utskotten. Det finns även möjlighet att starta ett eget utskott om man skulle vilja.

Sundsgymnasiets festsocietet

Sundsgymnasiets festsocietet har som uppgift att i första hand sprida en gemenskap mellan elever med hjälp av sociala evenemang. Syftet är att lära känna varandra bättre och att få nya vänner. Alla event sker utanför skoltid.

Sunds Sharks

Sundsgymnasiets utskott ”Sunds Sharks” är ett sportutskott skapat för att sprida det sportliga intresset bland eleverna på Sundsgymnasiet. Event i form av turneringar, träningspass och fotbollsmatcher arrangeras.

Sundspinglorna

Sundsgymnasiets utskott ”Sundspinglorna” är ett utskott med syfte att sprida kärlek på vår skola. Detta sker med event som ”Alla hjärtans dag” då den traditionella rosutdelningen sker med syfte att ge en gåva till någon man tycker om.

Elevkårens styrelse

Ordförande
Oskar Andersson
Vice Ordförande
Ida Lundqvist
Ekonomiansvarig
Vilma Jacobsen
PR- och kommunikationsansvarig
Axel Ewe
Utskottsansvarig
Frida Eriksson

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 15:13