Hoppa till innehåll

Vellinges vision

Vår vision ”Bästa möjliga livskvalitet – för dig!” är ledstjärnan för all verksamhet som bedrivs i Vellinge kommun. Visionen är en inspirationskälla för att fortsätta skapa bästa möjliga livsmiljöer i kommunens alla delar, sätta medborgarna i centrum och ge bästa möjliga kvalitet i verksamheterna.

Bästa möjliga livskvalitet för dig!

I Vellinge är det bra att bo och leva. Vi har bland Sveriges absolut finaste natur och boendemiljö. Vår äldreomsorg och vårt stöd till utsatta är av hög kvalitet. Våra skolor är mycket bra och där kan dina barn utvecklas efter sina förutsättningar. Detta är vi stolta över!

Tack vare detta är det möjligt för dig och din familj att tillsammans skapa en livskvalité utöver det vanliga – en livskvalitet som ni väljer och skapar utifrån era personliga mål och förutsättningar.

Vi erbjuder:

Boendemiljö. Här kan du välja om du vill bo vid havet eller på slätten. Genom noggrann och genomtänkt samhällsplanering sker fortsatt utbyggnad så att vi bevarar det värdefulla och unika i vår miljö.

Utbildning. Det är viktigt att våra barn får en bra start i livet. Därför satsar vi på en skola i toppklass, en skola där eleverna lär för livet.

Omsorg. Behöver du samhällets stöd finns vi där för att tillsammans med dig utforma detta efter ditt behov och dina förutsättningar.

Trygghet. Alla som bor eller vistas i vår kommun ska känna sig trygga i livets olika skeden.

Företagande. Vi skapar bra förutsättningar för ett framgångsrikt företagande. Vår ambition är att vara den mest företagarvänliga kommunen i landet.

Fritid och kultur. Ett brett utbud av olika aktiviteter och en fantastisk natur garanterar att din fritid och rekreation blir något utöver det vanliga.

Skatten. Låg skatt ger dig ökade möjligheter att själv bestämma vad du vill använda dina pengar till. Din frihet blir större.

Senast uppdaterad:
9 april 2019 11:00