Hoppa till innehåll

Om Vellinge kommun

Välkommen till Vellinge kommun!

Nära till allt, långt ifrån lagom

Här bor du på Öresundsregionens gräddhylla. Nära till metropolerna som ger regionen sin unika dynamik: Malmö, Köpenhamn och Lund. Med världsflygplatsen Copenhagen Airport bara tio minuters tågresa över Öresundsbron från Hyllie strax utanför kommungränsen. Och med underbara Österlen som granne.

Samtidigt har du armlängds avstånd till storstadslivet. Här är det fälten, havet och småbyarnas gemenskap som präglar kulturen. Det bästa av två världar helt enkelt.

Här är alla etta i klassen

Flicka räcker ut tungan som är blå. Här satsar vi mer på det vi tycker är allra viktigast. Och vad kan vara viktigare än att ge barnen den bästa tänkbara starten på livet?

Men då handlar det inte bara om att diskutera frågan. Det måste ske något konkret också. Vellinge har blivit utsedd till Sveriges bästa skolkommun 2012, 2014, 2015, 2016 och 2017.

Det är resultat som gör oss stolta och tacksamma. Men inte nöjda. Skolan är en läxa vi ständigt lär oss nya saker av.

Livspusslet är lite lättare här

I Vellinge kommun förenas det stora med det lilla på ett sätt som tilltalar allt fler. Tillgång till alla fördelar med en storstadsregion, men också möjlighet att njuta av det lilla samhällets överskådlighet och charm.

Kvalitetsboende i miljöer som lockar med såväl havet som de böljande rapsfälten. Och höga ambitioner när det gäller att leverera god medborgarservice i livets alla faser.

Ju närmar du tittar, desto mer framstår Vellinge kommun som ett svårslaget alternativ.

Välkommen till Sveriges mest centralt belägna landsbygd

PågatågInget ont om asfalt och betong, men några minuter från storstaden väntar böljande fält, grusvägar och utblickar mot horisonten. I Vellinge kommun finns ett svårslaget utbud av boende för alla behov och plånböcker.

Med Trelleborgsbanan har t ex de charmiga byarna Västra Ingelstad och Östra Grevie knutits ihop med Triangeln i Malmö och Trelleborg C. Här finns nytt och trivsamt boende för såväl barnfamiljer som seniorer.

Varje del av Vellinge har sin speciella charm och sina boendemöjligheter. Kom ner och se dig omkring. Oavsett läge är det bättre utsikter.

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 13:06