Hoppa till innehåll

Ekonomiprogrammet

Entreprenörskap präglar Ekonomiprogrammet och som elev på Sundsgymnasiet lär du dig att arbeta i projektform, ta egna initiativ och kommunicera med organisationer och företag.

På Ekonomiprogrammet får du inspiration från många olika håll. Vi studerar leeende flicka som sitter på en bänk.jpgnäringsliv och kultur samtidigt som vi stärker gemenskapen i klassen. Vi gör studiebesök på företag och bjuder regelbundet in gästföreläsare till skolan.

Vi har ett nära samarbete med det lokala näringslivet. Under dina tre år har du bland annat möjlighet att vara med i olika projekt, till exempel Draknästet och Reklambyrån.

Ung Företagsamhet - UF-företag

Bli framgångsrik genom dina misstag och dra nytta av dina motgångar. På Ekonomiprogrammet driver alla elever ett UF-företag under ett läsår. Detta innebär att ni skapar en affärsidé som sedan ska utvecklas, marknadsföras och drivas på riktigt. Här omsätter ni teoretiska kunskaper i praktiken genom att vara kreativ, kunnig och ta eget ansvar.

Ett lärorikt år där ni deltar på mässor med ert företag och träffar entreprenörer från hela landet.

Inriktningar

På Sundsgymnasiet finns två inriktningar på Ekonomiprogrammet - Ekonomi och Juridik. De elever som går inriktning ekonomi väljer inför årskurs tre specialinriktning marketing eller controller. Inriktning juridik går inte att välja för elever som läser idrottsprofil, NIU utbildning eller entreprenörskapsprofil.

Läs mer på Skolverkets hemsida

Vill du kombinera din utbildning med idrott?

Väljer du Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi kan du ägna mer tid åt din idrott samtidigt som du satsar helhjärtat på studierna.

Idrottsprofil Idrottsutbildning golf Idrottsutbildning ridsport Idrottsutbildning segling

Poängplaner för Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet - inriktning juridik (PDF-dokument, 90 kB)

Ekonomiprogrammet - inriktning controller (PDF-dokument, 77 kB)

Ekonomiprogrammet - inriktning marketing (Word-dokument, 77 kB)

Programplan för Entreprenörskap (PDF-dokument, 59 kB)

Kontakta oss

Har du frågor om programmet är du välkommen att kontakta biträdande rektor.
Vid övriga frågor är du välkommen att kontakta administrationen.

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 15:26