Hoppa till innehåll

Idrottsutbildning ridsport

Idrottsutbildningen på Sundsgymnasiet är en nationell idrottsutbildning (NIU) och auktoriserad av Skolverket och specialförbunden inom ridsport. Målet är att ge dig de kunskaper och färdigheter i idrott som krävs för resultat på elitnivå.

Självservice

Ansökan ska göras året innan det allmänna gymnaisevalet.
Ansökan öppnar 12 oktober och stänger 1 december.

NIU Ridsport 2.jpg

Grundtanken är att du ska kunna satsa både på den teoretiska utbildningen och på hästsport med tävlingsinriktning. Inom både idrottsprofilen och NIU-utbildningarna (golf, ridsport och segling) är de individuella valen dedikerade till idrottskurser. Detta innebär att man får ansöka om utökat program om man vill läsa kurser som ger extra meritpoäng. Dessa kurser ges om det är möjligt att få in de på schemat annars kan prövning erbjudas.

Sundsgymnasiet erbjuder ett program med komplett foderlära, tränings- och ridlära samt idrottspsykologi. I årskurs tre gör vi en studieresa till ett känt tävlingsstall, stuteri eller besöker en stor hästtävling någonstans i Europa.

Ridsportsutbildningen är förlagd till Åkarpsgården och Vellinge Ridcenter i Vellinge.

Idrottsutbildning Ridsport riktar sig till ryttare av stora hästar. Rider du Ponny är du välkommen att söka inom Idrottsprofilen.

Läs mer på Vellinge Ridcenters hemsida

Som elev på idrottsutbildningen får du träna fritt på Formtoppen i Höllviken och Skanör.

NIU Ridsport 4.jpg

Program att kombinera med idrottsutbildningen

Ekonomiprogrammet - inriktning ekonomi

På ekonomiprogrammet får du fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Du som går ekonomiprogrammet inriktning ekonomi kan välja kurser som ger dig en studentexamen som diplomerad gymnasieekonom.

Ekonomiprogrammet - Inriktning ekonomi

Naturvetenskapsprogrammet - inriktning naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet ger kunskaper för högskolestudier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. Du lär dig om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen och om kemiska processer.

Inriktningen naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik och många möjligheter tilfortsatta studier.

Naturvetenskapsprogrammet - Inriktning natur

Nedan dokument ska skickas in i samband med din ansökan

Poängplaner för Idrottsutbildningen

Idrottsprogrammet - inriktning ekonomi NIU (PDF-dokument, 39 kB)

Idrottsprogrammet - inriktning naturvetenskap NIU (PDF-dokument, 39 kB)

Kontakt

Biträdande rektor
Ylva Herou
Telefon: 040-635 43 23 
E-post: ylva.herou@vellinge.se

Utbildningsansvarig
Lars Christersson
Telefon: 0709-99 18 34
E-post: larschristensson@me.com

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 15:41