Hoppa till innehåll

Idrottsutbildning segling

Sundsgymnasiet erbjuder ett seglargymnasium med inriktning på foilande klasser. Utbildningen anordnas både som ett riksidrottsgymnasium (RIG) och som en nationell idrottsutbildning (NIU) och sker i samarbete med Svenska Seglarförbundet. Målet är att erbjuda en utvecklande utbildningsmiljö för framtidens OS-seglare.

Självservice

Ansökan ska göras året innan det allmänna gymnasievalet.
Ansökan öppnar 12 oktober och stänger 1 december.

Vi ger dig en möjlighet att kombinera seglingsträning och tävling med gymnsasiestudier. Du får grundläggande kunskaper inom idrott genom ämnet specialidrott genom kurser som tränings- och tävlingslära och samtidigt möjlighet att både teoretiskt och praktiskt utveckla dina seglingsfärdigheter i foilande klasser som kitefoil och windfoil.

Idrottsutbildningen på Sundsgymnasiet är auktoriserad av Skolverket och seglarförbundet.

Inom både idrottsprofilen, RIG och NIU-utbildningarna (golf, ridsport och segling) är de individuella valen dedikerade till idrottskurser. Detta innebär att man får ansöka om utökat program om man vill läsa kurser som ger extra meritpoäng. Utökat program ansöker man om under utbildnigens gång.

Som elev på idrottsutbildningen får du träna fritt på Formtoppen i Höllviken och Skanör.

Program att kombinera med idrottsutbildningen

Ekonomiprogrammet - inriktning ekonomi

På ekonomiprogrammet får du fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Du som går ekonomiprogrammet inriktning ekonomi kan välja kurser som ger dig en studentexamen som diplomerad gymnasieekonom.

Ekonomiprogrammet - Inriktning ekonomi

Naturvetenskapsprogrammet - inriktning naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet ger kunskaper för högskolestudier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. Du lär dig om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen och om kemiska processer.

Inriktningen naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik och många möjligheter tilfortsatta studier.

Naturvetenskapsprogrammet - Inriktning natur

Poängplaner för Idrottsutbildningen

Idrottsprogrammet - inriktning ekonomi NIU (PDF-dokument, 39 kB)

Idrottsprogrammet - inriktning naturvetenskap NIU (PDF-dokument, 39 kB)

Kontakt

Biträdande rektor
Ylva Herou
Telefon: 040-635 43 23 
E-post: ylva.herou@vellinge.se

Seglarförbundet
Martin Strandberg
E-post: martin.strandberg@vellinge.se

Senast uppdaterad:
4 mars 2024 10:17