Hoppa till innehåll

Idrottsutbildning golf

Idrottsutbildningen på Sundsgymnasiet är en nationell idrottsutbildning (NIU) och auktoriserad av Skolverket och specialförbunden inom golf. Målet är att ge dig de kunskaper och färdigheter i idrott som krävs för resultat på elitnivå.

Självservice

Ansökan ska göras året innan det allmänna gymnaisevalet.
Ansökan öppnar 12 oktober och stänger 1 december.

NIU Golf 2.jpg

Ansökan ska göras året innan det allmänna gymnasievalet. Ansökan öppnar 12 oktober.

Grundtanken är att du ska kunna satsa både på den teoretiska utbildningen och på golfen med tävlingsinriktning. Undervisningen syftar till att öka och fördjupa dina kunskaper om människan i fysisk aktivitet med tonvikt på kunskaper om golf samt att fördjupa kunskapen i tävlings- och träningslära.

Inom både idrottsprofilen och NIU-utbildningarna (golf och ridsport) är de individuella valen dedikerade till idrottskurser. Detta innebär att man får ansöka om utökat program om man vill läsa kurser som ger extra meritpoäng. Dessa kurser ges om det är möjligt att få in de på schemat annars kan prövning erbjudas.

I årskurs tre gör vi en studieresa. De senaste åren har vi valt att åka till den välkända golforten St Andrews i Skottland.

Basen för Sundsgymnasiets idrottsutbildning är Ljunghusens golfklubb. Som elev har du även ”fritt spel under skoltid” på Vellinge GK, Falsterbo GK, Söderslätts GK och Flommen.

Som elev på idrottsutbildningen får du träna fritt på Formtoppen i Höllviken och Skanör.

Program att kombinera med idrottsutbildningen

Ekonomiprogrammet - inriktning ekonomi

På ekonomiprogrammet får du fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Du som går ekonomiprogrammet inriktning ekonomi kan välja kurser som ger dig en studentexamen som diplomerad gymnasieekonom.

Ekonomiprogrammet - Inriktning ekonomi

Naturvetenskapsprogrammet - inriktning naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet ger kunskaper för högskolestudier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. Du lär dig om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen och om kemiska processer.

Inriktningen naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik och många möjligheter tilfortsatta studier.

Naturvetenskapsprogrammet - Inriktning natur

Poängplaner för Idrottsutbildningen

Idrottsprogrammet - inriktning ekonomi NIU (PDF-dokument, 39 kB)

Idrottsprogrammet - inriktning naturvetenskap NIU (PDF-dokument, 39 kB)

Kontakt

Biträdande rektor
Ylva Herou
Telefon: 040-635 43 23 
E-post: ylva.herou@vellinge.se

Utbildningsansvarig
Per Johansson
Telefon: 0708-80 53 19
E-post: info@coach4u.nu

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 15:41