Hoppa till innehåll

Entreprenörskap

Är du duktig på att leda och motivera andra? Ser du möjligheter där andra ser svårigheter? Kanske är du en kreativ problemlösare som gillar att hitta oväntade vägar framåt? Då ska du söka ekonomiprogrammet med inriktning entreprenörskap.

Ekonomiprogrammets nyaste profil är rätt för dig som är nyfiken på entreprenörskap och ledarskap. Här får du värdefulla kunskaper som förbereder dig för att starta och driva framgångsrika företag idag och i framtiden. Undervisningen är nära kopplad till näringslivet vilket ger dig goda möjligheter att redan under din utbildning knyta kontakter och skapa ett nätverk.

Driv företag framgångsrikt under studietiden

Alla elever som läser ekonomiprogrammet driver ett UF-företag under sista läsåret. Det innebär att du skapar en affärsidé som du sedan utvecklar, marknadsför och driver på riktigt. Du som läser entreprenörskap har kurser i företagande och organisationredan under andra läsåret.

Där får du med dig teoretiskkunskap som du kan omsätta i praktiken för att driva ett framgångsrikt UF-företag som du kan ta ett steg längre.

Glöm inte att välja profilen entreprenörskap i din ansökan!

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 15:27