Hoppa till innehåll

Korttidsvistelse

Korttidsvistelse enligt LSS är ett tryggt tillfälligt boende där du bor det antal dygn i månaden som du beviljas av din LSS-handläggare. Korttidsvistelsen kan vara på ett korttidsboende, hos en stödfamilj eller på en lägervistelse. Korttidsvistelsen ska ge anhörig avlastning samtidigt som du får miljöombyte och rekreation.

Självservice

Korttidsvistelse som avlösning kan erbjudas regelbundet, vid akuta behov under kortare eller längre tid och under dygnets alla timmar.

Korttidsboende för barn och ungdomar

Korttidsboende för barn och ungdomar finns på Ljungklockan i Skanör. Här ordnas också fritidsverksamhet för barn över 12 år efter skolan, under lov och studiedagar.

På sidan Ljungklockans korttidsvistelse och korttidstillsyn kan du få mer information om verksamheten.

Ljungklockans korttidsvistelse och korttidstillsyn

Korttidsboende för dig som är 21 år och äldre

Korttidsboende är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att byta miljö, träffa nya människor och vara med på olika aktiviteter. Vistelse på korttidsboendet kan även innebära att du kan förbereda dig inför att flytta hemifrån.

Vårt korttidsboende finns i anslutning till Storgatans LSS-bostad. Under vistelsetiden får du eget rum med pentry. Det finns tillgång till personal dygnet runt.

Tillsammans med personal planerar du aktiviteter och vi försöker anpassa dem efter dina intressen och önskemål. Du betalar själv för dina aktiviteter. Vi tar även ut en avgift för matkostnader under tiden du vistas på korttidsboendet. Resor till och från boendet ordnar du själv.

Ansökan

Du ansöker via vår e-tjänst som du hittar under självservice längre upp på sidan. Där kan du också få mer information om hur du gör.
Du kan även kontakta kommunens biståndshandläggare via Vellinge direkt på telefon 040-42 50 00.

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 11:04