Hoppa till innehåll

Interna utredningen om drunkningsolyckan klar

Idag har den interna utredningen av drunkningsolyckan på Tångvallaskolan blivit klar och skickats in till Arbetsmiljöverket. Utredningen ska inte förväxlas med den som utredning som görs av polisen. Den interna utredningen fokuserar på arbetssätt, rutiner och riktlinjer. Den interna utredningen ligger till grund för Arbetsmiljöverkets bedömning.

Kommunens utredning som genomförts av en oberoende advokatbyrå belyser framförallt tre brister som enskilt eller sammantaget kan ha varit faktorer som haft inverkan.

Utredningen pekar inte på att olyckan skedde på grund av de tre omständigheterna men utredningen har identifierat dessa brister som vi nu tar tag i med full kraft, säger Charlotte Sjödahl, tf utbildningschef i Vellinge kommun.

Ett barn avled under skoltid. Det skulle aldrig fått hända och det får inte hända igen. Vi kommer att ha ett mycket tydligt regelverk framåt och vi kommer att ta fram detta i samverkan med experter som har god kunskap, fortsätter Sjödahl.

För frågor om rapporten kontakta tf utbildningschef Charlotte Sjödahl på telefon 0709-91 52 43

Här kan du ladda ner rapporten (PDF-dokument, 1,2 MB)

Utredningen har genomförts av advokatfirman Lindahl och har skett oberoende i advokatfirmans regi och med deras personal.

Publicerad:
23 oktober, 2020