Hoppa till innehåll

Begäran om registerutdrag

Enligt Dataskyddsförordningens artikel 15 – Rätt till information – har du som enskild rätt att begära ett enhetligt registerutdrag.

Du kan själv välja vilka av kommunens register du vill ha utdrag ifrån – oavsett hur många eller få register du väljer kommer du att få dessa presenterade i ett sammanhängande dokument. För varje register du finns med i får du följande information:

Notera att du enbart får en sammanfattning om varje register, samt att sökningen gäller aktiva registerbehandlingar (alltså, behandlingar där dina personuppgifter inte har gallrats, utan behandlas aktivt).

Alla har rätt att begära registerutdrag. Du måste dock legitimera dig för att kunna begära ut registerutdrag. Giltiga former av legitimering är EU-pass, svenskt körkort eller nationellt ID-kort. Registerutdraget kommer att skickas till folkbokföringsadressen inom en månad. För att få brev skickat till din folkbokföringsadress krävs att du har och anger ett svenskt personnummer.

Att begära ett registerutdrag är som standard avgiftsfritt. Kommunen har 30 dagar på sig att behandla din begäran från den dag vi mottar den.

Du ansöker om ett registerutdrag genom att fylla i en blankett i Vellinge kommunhus reception eller själv ladda ner formuläret för registerutdrag (se nedan), fylla i detta och sedan lämna till det till Vellinge kommuns reception.

Vellinge kommun
Norrevångsgatan 3

235 81 Vellinge

Senast uppdaterad:
22 februari 2024 10:10