Hoppa till innehåll

Välkommen att välja skola!

Börjar ditt barn i förskoleklass hösten 2023? Nedan finner du information om skolvalet.

Information om Skolvalet 2023, förskoleklass, skickas ut via Kivra i januari till vårdnadshavare vars barn är född 2017 och folkbokförd i Vellinge kommun. Om du inte har en digital brevlåda så skickas informationen ut via post.

Ni anmäler ert barn via e-tjänsten Skolval 2023 som öppnar den 11 januari. Sista dag för anmälan till förskoleklass är den 1 februari 2023.

När ni loggar in i e-tjänsten Skolval på Vellinge.se kan ni se vilken närskola ert barn tillhör. Ni kan välja att tacka ja till platsen. Om ni önskar annan skola än den föreslagna ska ni ange ett första-/andra- och tredjehandsval. Om ert barn fått plats på en fristående skola anger ni det i e-tjänsten.

Om barnet ska flytta till ny adress inom Vellinge kommun mellan 15 januari 2023-15 juni 2023 så kan du skicka in kopia på det nya bostads- eller hyreskontraktet tillsammans med din skolansökan. Vi kommer då ta hänsyn till den nya adressen i samband med handläggningen av din ansökan.

Kommer ni att flytta till kommunen inom kort? Eller bor du i en annan kommun och önskar att ditt barn ska gå i skola i Vellinge kommun. Du kan i så fall anmäla ditt barn för plats i grundskola, ansökan, uppsägning eller byte via e-tjänsten Plats erbjuds enligt köordning.

Tider att hålla koll på

11 januari: Anmälan öppnar

1 februari: Sista dag att ansöka om plats

Månadsskiftet mars/april: Besked om var ditt barn fått plats skickas ut digitalt via Mina sidor på vellinge.se.

Om du inte är nöjd med placeringen

För frågor om ditt barns placering hänvisas du i första hand till rektorn på skolan där ditt barn fått plats.

Om du vill komma i kontakt med Vellinge kommun så skicka e-post till skolval@vellinge.se så får du hjälp.

Om du vill överklaga ett beslut så hittar du information om hur du går till väga i under relaterade dokument på den här sidan.

Senast uppdaterad:
30 november, 2022