Hoppa till innehåll

Grundskola - ansökan om skolbyte

 1. Innan ni ansöker eller säger upp plats

  Ansökan eller uppsägning av plats i grundskola ska göras snarast möjligt, dock senast dagen eleven folkbokförs i kommunen.

  Så fort ni vet att ni är på väg att flytta in eller ut från Vellinge kommun uppmanas ni att meddela detta för att underlätta hanteringen av plats i grundskolan.

  Om du flyttar till kommunen så måste du även bifoga köpekontrakt eller hyresavtal i din ansökan.

  Om ni vill ansöka eller säga upp plats i en fristående grundskola, i eller utanför kommunen, kontaktar ni själv den aktuella skolan.

  Det fria skolvalet innebär att det går bra att välja en annan skola än er närskola. Barn och elever som bor inom skolans närområde har företräde till skolan. Om en skola inte har möjlighet att ta in sökande elever placeras dessa i kö.

  Vilken skola passar er?

  På "Välja skola" visar Skolverket mått för landets skolors kvalitet och resultat. Här kan du både söka efter skola och jämföra de mot varandra. Syftet med webbplatsen är att ge elever och föräldrar ett stöd och verktyg vid val av skola.

  Hitta skolan som passar er

  Plats i grundskola - ansökan för dig utan svenskt personnummer

  Om du ska anmäla ditt barn till grundskola men saknar svenskt personummer fyller du i blanketten nedan.

  Plats i grundskola - ansökan (PDF-dokument, 123 kB)

 2. Dags att ansöka eller säga upp plats

  Sök plats i kommunal grundskola, säg upp plats i kommunal skola eller ansök om att få byta kommunal skola inom Vellinge kommun. Inloggning görs via BankID.

  Ansök eller säg upp din plats här
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  Ärendet behöver signeras av samtliga vårdnadshavare inom tio dagar från att ärendet skapades. Signering sker elektroniskt via Vellinge kommuns signeringstjänst Assently. När ansökan är inskickad kommer du/ni att få ett separat mail för att signera genom BankID

  Hantering av ansökan om plats i kommunens grundskola hanteras omgående. Ett antagningsbesked lämnas så fort det är möjligt.