Hoppa till innehåll

Idrottsprofil

Idrottsprofilen vänder sig till dig som vill kombinera din utbildning på Ekonomiprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet med din idrott.

Självservice

Ansökan ska göras året innan det allmänna gymnaisevalet.
Ansökan öppnar 12 oktober och stänger 1 december.

Idrotterna golf och ridsport går inte att söka inom profilen.

Du har en god kontakt med din idrottsförening och tränare och ett eget långsiktigt ambitiöst mål med ditt idrottande. Vi ger dig möjlighet att både träna och ha teoripass under skoldagen.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig kursen Idrott och hälsa specialisering 1 och 2 – då utövar du din egen sport med din ordinarie tränare och en handledare (idrottslärare) på skolan. Dessa kurser läses under årskurs ett och två vilket innebär att i årskurs tre läser du enligt "vanligt schema" och inga dagar för idrott finns på skoltid.

Idrottsprofilen betyder helt enkelt att du kan ägna mer tid åt din idrott samtidigt som du satsar helhjärtat på dina studier. Inom både idrottsprofilen och NIU-utbildningarna (golf, segling och ridsport) är de individuella valen dedikerade till idrottskurser. Detta innebär att man får ansöka om utökat program om man vill läsa kurser som ger extra meritpoäng, vilket sker genom prövning.

Du får ett gymkort till Formtoppen i Höllviken där du kan träna i det välutrustade gymmet och delta i pass så ofta du vill.

Antagning Idrottsutbil..jpg

Program att kombinera med Idrottsprofilen

De elever som går Idrottsprofil på Ekonomiprogrammet läser inriktning ekonomi och kan inför årskurs tre välja fördjupning marketing eller controller. Juridikinriktingen går inte att välja inom idrottsprofilen.

Ekonomiprogrammet - Inriktning ekonomi

De elever som väljer Naturvetenskapsprogrammet kombinerat med Idrottsprofil kan endast välja Naturvetenskap med inriktning natur. Särskild variant musik går inte att välja inom idrottsprofilen.

Naturvetenskapsprogrammet - Inriktning natur

Nedan dokument ska skickas in i samband med din ansökan:

Poängplaner för Idrottsprofilen

Idrottsprogrammet - ekonomisk profil (PDF-dokument, 49 kB)

Idrottsprogrammet - naturvetenskaplig profil (PDF-dokument, 50 kB)

Kontakt

Biträdande rektor
Ylva Herou
Telefon: 040-635 43 23 
E-post: ylva.herou@vellinge.se

Senast uppdaterad:
4 mars 2024 10:16