Hoppa till innehåll

Modersmålsundervisning - ansökan

 1. Innan du ansöker

  Börja med att ta reda på om ditt barn har rätt till undervisning i modersmål genom att läsa igenom vår informationssida.

  Läs om modersmålsundervisning här

  Tänk på att all undervisning i modersmål ligger utanför ordinarie skolschema och hänsyn kan därför inte tas till fritidsaktiviteter. Undervisningen kan läggas på annan skola inom kommunen från det att eleven går årskurs fyra.

  Det är frivilligt att ansöka om modersmålsundervisning, men så snart eleven är antagen är närvaro obligatorisk, precis som i övriga ämnen. Närvaro- och frånvarohantering sker alltså enligt skolans vedertagna rutiner.

  Ansökan om modersmål görs två gånger per läsår.

 2. Dags att ansöka

  Inför det nya läsåret ska ansökan lämnas in senast den 1 maj, inför vårterminen görs ansökan senast den 1 december. Ansökningar behandlas löpande under läsåret, men antagning sker primärt i samband med terminsstart.

  Ansökan görs via BankID och ska godkännas av elevens båda föräldrar för att gälla.

  Ansök här
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sedan?

  Ärendet behöver signeras av samtliga vårdnadshavare inom tio dagar från att ärendet skapades. Signering sker elektroniskt via Vellinge kommuns signeringstjänst Assently. När ansökan är inskickad kommer du/ni att få ett separat mail för att signera genom BankID.