Hoppa till innehåll

Lämna inkomstuppgift

 1. Därför ska du uppdatera dina inkomstuppgifter

  Med anledning av IT- attacken så behöver Vellinge kommun få in uppdaterade inkomstuppgifter som ligger till grund för din barnomsorgsavgift.

  I Vellinge kommun tillämpas maxtaxa för avgiften för barnomsorg. Det är en maximal gräns för din månadsavgift. De hushåll som har en gemensam inkomst på  56 250 kronor före skatt, eller mer, betalar maxtaxa.

  De hushåll som har en lägre inkomst betalar en förutbestämd procent av hushållets inkomst.

  Om dina inkomstuppgifter är äldre än ett år får du betala maxtaxan. Detta gäller fram till att du skickar in nya inkomstuppgifter som styrker en eventuellt lägre inkomst.

  Påminnelse om att rapportera inkomst
  Vellinge kommun använder sig av autogenererade påminnelser om att rapportera in inkomst. Avgiftssystemet känner av när du som vårdnadshavare inte rapporterat in inkomst på ett år.
  En påminnelse om att rapportera inkomst skickas ut via e-post och/eller sms. Du uppmanas att rapportera in inkomst via e-tjänsten för att lämna inkomst. Inkomstuppgift - lämna — Vellinge kommun

  Två påminnelser går ut. Om du inte rapporterar in inkomst så kommer ytterligare ett meddelande med besked om att maxtaxa nu registrerats.

  Läs mer om vad som påverkar barnomsorgsavgiften

 2. Lämna uppgifter

  Inloggning för att lämna uppgifterna sker via BankID.

  Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten så kan du använda blanketten nedan. Skriv ut, fyll i och skicka till den adress som anges överst på blanketten.

  Inkomstuppgift för barnomsorgsplats (PDF-dokument, 2 MB)

  Lämna inkomstuppgifter
 3. Vad händer sedan?

  Den vårdnadshavare som barnet är folkbokfört hos ansvarar för fakturan.