Hoppa till innehåll

Strandskyddsdispens - ansökan

 1. Innan du ansöker

  Innan du ansöker bör du ha de uppgifter och bilagor som krävs för att ansökan tillgängliga.

  Se information under Strandskydd

 2. Dags att ansöka

  Du gör din ansökan här och du behöver ha ditt BankID i beredskap.

  Ansök här
 3. Personuppgiftsansvarig miljö- och byggnadsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig miljö- och byggnadsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  Ärendet behöver signeras för att vi ska kunna påbörja handläggning. Signering sker elektroniskt via Vellinge kommuns signeringstjänst Assently. När ansökan är inskickad kommer du att få ett separat mail för att signera genom BankID.

  När ansökan har kommit in så behandlas den av handläggaren snarast möjligt. Vi kontaktar dig om den behöver kompletteras och eventuellt för att bestämma tid för en inspektion på plats. Vanligtvis inom ca 4 veckor.

  Oftast ska beslutet om dispens tas i miljö- och byggnadsnämnden. Förutsatt att ärendet är komplett kan du då räkna med en handläggningstid på ytterligare ca 6-8 veckor. Du kommer sedan att få ett skriftligt beslut på din dispensansökan.

  Tänk på att även om du får dispens av kommunen får du inte påbörja någon åtgärd förrän du också fått ett positivt beslut från Länsstyrelsen.