Hoppa till innehåll

LSS Servicebostad

Lillgården är en LSS Servicebostad enligt LSS 9 kap 9 § och är ett boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autismspektrumtillstånd. Målet med att bo på Lillgården är att skapa en ökad självständighet och att stärka och bygga förmågor hos de som bor här.

Självservice

Om Lillgården

Lillgården är ett vinkelhus i två våningar som ligger i centrala Vellinge. Det finns 16 lägenheter som består av två rum med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheterna på bottenplan har en uteplats medan lägenheterna på andra plan har balkong. På nedre plan finns ett gemensamhetsrum, gemensam tvättstuga och toalett. På Lillgården finns även en stor härlig gemensam trädgård.

Lillgården är bemannat dygnet runt och personalen utgår från sitt kontor eller gemensamhetsutrymmet i lokalen. Verksamheten erbjuder såväl individuella inplanerade insatser som gemensamma aktiviteter efter önskemål. På Lillgården finns ett gemensamhetsutrymme där du kan umgås med personal och andra boende om du vill.

Du som behöver visst stöd i boendet men klarar en hel del själv kan bo i en servicebostad. Du ska ha förmåga att kunna vara ensam i din lägenhet och kunna påkalla personalens uppmärksamhet om behov utöver planerade insatser uppstår.

Här kan du se och läsa mer om Lillgården (PDF-dokument, 463 kB)

Stöd i vardagen

På Lillgården får du hjälp av personalen med det som du har svårt att göra på egen hand. Stödet du får utformas individuellt och tillsammans med dig utifrån dina behov och önskemål.

Grundtanken är att personalen stödjer dig så att du kan känna dig så självständig som möjligt. Tillsammans med dig skriver personalen en plan kring hur stödet till dig ska se ut och vad målet med stödet ska vara.

Kostnad

När du bor på Lillgården så hyr du din lägenhet i andra hand av Vellinge kommun. Du bestämmer själv hur du vill möblera din lägenhet och bekostar dina egna möbelinköp. Du betalar själv för hushållsel, hemförsäkring, internetuppkoppling, tv-abonnemang, mat och förbrukningsartiklar i din lägenhet.

Ansökan

Du ansöker via vår e-tjänst som du hittar under självservice längre upp på sidan. Där kan du också få mer information om hur du gör.
Du kan även kontakta Vellinge Direkt på 040-42 50 00.

Kontakt

Lillgården ligger på Perstorpsgatan 29 i Vellinge. Du når Lillgården på telefon på 040-42 56 94.

Enhetschef Viveka Andersson
Telefon 040-42 56 96
E-post viveka.andersson@vellinge.se

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 11:05