Hoppa till innehåll

Daglig verksamhet

Enligt LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, kan du som har en funktionsnedsättning ha rätt till daglig verksamhet. Du väljer själv om kommunen eller något av de godkända företagen ska anordna din dagliga verksamhet.

Självservice

Daglig verksamhet är en insats för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd eller förvärvad hjärnskada i vuxen ålder. Verksamheten är till för dig som till följd av din funktionsnedsättning inte arbetar eller utbildar dig. Insatsen är anpassad efter dina behov och din förmåga.

Du kan välja vilken daglig verksamhet du ska delta i

Det finns flera olika dagliga verksamheter att välja på. Det finns fyra dagliga verksamheter som drivs av Vellinge kommun. Övriga dagliga verksamheter drivs i privat regi.

Om du är beviljad daglig verksamhet enligt LSS kan du välja vilken daglig verksamhet du vill delta i. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om de kommunala och privata dagliga verksamheterna.

Kommunens dagliga verksamheter

Privata dagliga verksamheter

Du väljer genom att fylla i e-tjänsten under självservice längre upp på sidan. När du har valt utförare kommer företaget att kontakta dig.
Du måste vara beviljad daglig verksamhet innan du kan välja utförare.

Ansökan

Du ansöker via vår e-tjänst som du hittar under självservice längre upp på sidan. Där kan du också få mer information om hur du gör.
Du kan även kontakta kommunens biståndshandläggare via Vellinge direkt på telefon 040-42 50 00.

Du kan byta utförare

Om du inte skulle bli nöjd med det företag du har valt är det enkelt att byta. För att byta företag fyller du i e-Tjänsten Byte av LSS-utförare under självservice längre upp på sidan.
Du kan även kontakta din LSS-handläggare som kan hjälpa dig med bytet.

Kontakt

Vill du ha mer information kan du kontakta kommunens LSS-handläggare på telefon 040-42 50 00.

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 11:01