Anhörigstöd psykisk ohälsa och funktionsnedsättning

För dig som stödjer någon närstående som är under 65 år och som har en funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa finns stöd att få. I kommunen finns anhörigombud som kan ge dig som anhörig råd samt informera om vilket stöd som finns att få.

Anhörigträffar

Varje termin anordnas anhörigträffar med olika teman. Oftast bjuds en föreläsare in kring ett visst tema och efter föreläsningen fikar vi och samtalar kring det aktuella ämnet. Teman varierar från termin till termin. Håll utkik här på hemsidan efter aktuella anhörigträffar.

Anhörigträff 10 september

Höstens första anhörigträff anordnas för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa. Biståndshandläggarna gästar oss denna kväll för att informera och svara på frågor kring deras roll i kommunen för personer som har insatser från socialpsykiatrin, vilka insatser som finns att ansöka om, hur en ansökan och utredning går till mm
Läs mer om kvällen och hur du anmäler dig i inbjudan som du hittar under relaterade dokument längre ner på sidan.

Mindfulness

Hösten 2019 har du som anhörig till någon med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning möjlighet att prova på mindfulness. Kursen är uppdelad på tre tillfällen 5/11, 12/11 samt 19/11 klockan 17.30-19.00. Kursen är kostnadsfri, men anmälan obligatorisk. Max åtta deltagare.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig i inbjudan som du hittar under relaterade dokument längre ner på sidan.

En bra plats

Kommunen erbjuder en digital tjänst för anhöriga som heter "En bra plats".
Här kan du som anhörig få information, fakta, råd och stöd i din situation. Tjänsten erbjuder även möjligheten till erfarenhetsutbyte med andra anhöriga i liknande situation som din egen. Du kan läsa mer om "En bra plats" på sidan Anhörigstöd på nätet.

Till sidan Anhörigstöd på nätet

Råd och stöd

Du kan boka tid för råd- och stödsamtal. Då ges du möjlighet att prata med någon utomstående som lyssnar på dig och kan ge dig stöd i din situation.

För mer information och tidsbokning kontakta anhörigombud Valbone Haxha per e-post Valbone.Haxha@vellinge.se om du är anhörig till någon med funktionsnedsättning och Helen Radencrantz per e-post Helen.Radencrantz@vellinge.se om du är anhörig till någon med psykisk ohälsa.

Kontakta oss

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning kontakta anhörigombud Valbone Haxha per e-post valbone-haxha@vellinge.se.

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh per e-post Karin.Harlin-Lindh@vellinge.se.

Vi tar gärna emot tips och önskemål om vilket anhörigstöd som du behöver och skulle vilja att kommunen anordnar för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning.

Anhörigstöd på nätet

”En bra plats” och ”Demenslotsen” är två tjänster med anhörigstöd på nätet som Vellinge kommun erbjuder dig som anhörig. Här erbjuds information, stöd, råd och erfarenhetsutbyte dygnet runt utan kostnad.
Publicerad:
7 september, 2018
Senast uppdaterad:
13 augusti, 2019