Eleverna på Skanörs skola har kammat hem en imponerande andraplats i den prestigefyllda tävlingen Resterkocken!
Tävlingen, som arrangeras i samarbete med SYSAV, syftar till att minska matsvinn och främja hållbar matlagning.
– Det är fantastiskt att se hur eleverna har tagit till sig kunskap om matsvinn och hushållsekonomi. De har verkligen visat en otrolig kreativitet och engagemang genom hela processen, säger Anna Suko Karlsson, lärare i hem- och konsumentkunskap på Skanörs skola.
Tävlingen har varit en fantastisk möjlighet att lära elever om hur man kan ta tillvara på matrester och samtidigt minska svinnet. Genom att skapa rätter av rester har eleverna inte bara fått insikter om miljöfrågor utan även utvecklat färdigheter inom problemlösning, resursoptimering, ekonomi och samarbete.
– Vi har arbetat med att lära eleverna laga hälsosam mat av enkla råvaror. Det är roligt att se hur de börjar tänka mer medvetet kring sina val och förstå vikten av att ta ansvar för miljön, fortsätter Anna.
Tävlingen har också bidragit till att stärka klassgemenskapen och gett eleverna en känsla av stolthet och prestation. Att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål har varit en engagerande och positiv upplevelse.
– Det är så inspirerande att se elevernas glädje och stolthet över det de har åstadkommit. Den här tävlingen har verkligen gjort skillnad i deras sätt att se på mat och resurser, avslutar Anna.
Vi gratulerar eleverna på Skanörs skola till placeringen och ser fram emot fler inspirerande initiativ som främjar hållbarhet och kreativitet!
Här kan du läsa kockarnas fantastiska recept. Klicka på länken och sök dig vidare till Skanörs skola eller någon av kommunens andra tävlande skolor.
Resterkocken – en skoltävling för barn och unga
- Publicerad:
- 17 december, 2024