Hoppa till innehåll

Kultur i skolan-programmet är igång!

Tack vare ett program kallat Kultur i skolan får alla barn från fyra år och upp till årskurs 9, en kulturupplevelse varje år genom sin skola eller förskola. Ett flertal aktiviteter har genomförts sedan starten under höstterminen och resultatet så här långt är mycket bra.

Kulturiskolanprogrammet-Vellingekommun.jpg

Programmet Kultur i skolan finansieras främst genom en kombination av Vellinge kommuns kulturgaranti, Skapande skola-bidrag från Kulturrådet samt subventioner från Riksteatern Skåne, dansorganisationen Salto! och kulturskolan.

Så här långt har det under hösten lett till att drygt:

Utöver det är det kulturprojekt igång i fler årskurser inom ramen för Kulturgarantin, Kultur58 och kulturskolans verksamhet i Vellinge.

Än så länge har ca:

Anpassade grundskolan har även kommit igång med repetitionerna för en musikal tillsammans med skådespelerskan Josefina Karlsson (Sagofen Isadora).

Sebastian Gustafsson, kultursamordnare i Vellinge kommun, säger:

Kultur i skolan-programmet har ett mycket bra upplägg då det säkerställer att alla kommunens barn och unga regelbundet får delta i och uppleva kultur i en bredd av konstformer. Under höstterminen kommer Vellinge kommun ha haft över 6 500 kulturella möten med professionella aktörer för barn i skolan och förskolan. När läsåret är slut kommer siffran vara över 10 000! Nu ser vi fram emot att fortsätta med detta, säger Sebastian Gustafsson.

Publicerad:
21 oktober, 2024