Hoppa till innehåll

Grattis Marcus Rosenkvist till priset som årets pedagog!

Vellinge kommun gratulerar Marcus Rosenkvist som har utsetts till "Årets pedagog i Vellinge kommun 2024". Marcus, som undervisar i samhällsorienterade ämnen och svenska på Tångvallaskolan i Skanör/Falsterbo, är nu vidare till den nationella finalen i Stockholm där han tävlar om titeln "Årets pedagog i Sverige".

– Jag trivs väldigt bra på jobbet och älskar det jag gör, berättar Marcus med ett stort leende.
Hans engagemang i undervisningen har gjort starkt intryck på både elever och kollegor. Tre av hans elever nominerade honom till priset, och de beskriver honom som en lärare som verkligen brinner för sitt yrke.
– Det är tack vare Marcus som lektionerna blir roliga, säger Elsa Fredlund, en av de elever som nominerade honom. Han lever sig in i ämnena och gör dem intressanta, till exempel genom att klä ut sig till olika historiska personer för att göra lektionerna mer levande och spännande.
Eleverna uppskattar också Marcus pedagogiska förmåga och hur han skapar en trygg och öppen atmosfär i klassrummet.
– Han har alltid förståelse för oss och förklarar så att vi verkligen förstår, fortsätter Märtha Ånell. Det gör att vi vågar ställa frågor utan att känna att någon fråga är för dum.
För Marcus är det viktigt att eleverna trivs och känner sig trygga under lektionerna.
– Att leva sig in i ämnet och använda humor i undervisningen är något jag tycker är viktigt för att skapa en bra lärandemiljö. Det hjälper eleverna att både vara engagerade och våga delta aktivt, säger Marcus. Jag är inte rädd för att bjuda på mig själv, och lyckligtvis uppskattar eleverna det.
Nomineringen kom som en överraskning för Marcus, som fick beskedet under sommaren.
– Det var självklart att nominera Marcus, säger Minéa Williams. Vi tycker att han är en fantastisk förebild.

- Marcus är en fantastiskt yrkesskicklig lärare som vi är stolta att ha här på Tångvalla. Jag är glad att undervisningsskicklighet beskrivs och uppmärksammas på det här sättety, säger Charlotte Graham- rektor Tångvalla RO.

Vellinge kommun önskar Marcus stort lycka till i den kommande nationella finalen och gratulerar honom varmt till den välförtjänta utmärkelsen!

Publicerad:
11 oktober, 2024