Hoppa till innehåll

Ferieentreprenörer

I fredags fick Vellinge kommuns Ferieentreprenörer chansen att pitcha sina affärsidéer till ”Drakarna” i vår egen version av Draknästet. Vi passade även på att intervjua två av våra Ferieentreprenörer, Cécile och Axel.

20240705_122249.jpg 20240705_123625.jpg
20240705_130648.jpg 20240705_130802.jpg

Axel har tillsammans med sin affärspartner Nelly skapat Pet Watch, en innovativ kamera som låter dig hålla koll på ditt husdjur när du inte är hemma. Cécile och hennes affärspartner Felicia har startat Paws and Whiskers Cafe, ett koncept där de samarbetar med hundstall och kattkafeer för att ställa ut djuren på cafeer där kunderna kan adoptera dem.

Under feriepraktikens tre veckor har Axel och Cécile lärt sig mycket. Axel berättar att han har fått värdefull kunskap om presentationsteknik, ekonomi och hur man skriver ett CV och personligt brev. Cécile nämner att hon lärt sig om diskanalys, hur man bygger ett team på bästa sätt samt hur man genomför arbetsintervjuer och skriver CV.

Det var otroligt inspirerande att se den kreativitet och entreprenörsanda som våra unga talanger visade upp. Från miljövänliga lösningar till digitala innovationer, mycket imponerande.

Publicerad:
8 juli, 2024