Hoppa till innehåll

Elva kommuner i unik samverkan för att minska arbetslöshet

Arbetslösheten i sydvästra Skåne ska minska. Det är målet för samverkan mellan Arbetsförmedlingen och elva kommuner i regionen. För att underlätta samarbetet lanseras en digital samarbetsyta så att man lättare kan ta del av varandras arbete och genom det hjälpa fler invånare till sysselsättning.

För att de som söker arbete ska få ett bra stöd är det viktigt med en fungerande samverkan mellan arbetsmarknadens parter, och kommunerna har en viktig roll att spela. Ett bra samarbete kombinerar resurser och expertis, och med en digital plattform kommer de som arbetar med frågorna lättare att få en förståelse för hur olika parter är organiserade och en lättöverskådlig bild av vilka projekt som drivs runt om i regionen.

Det fanns utmaningar i samarbetet mellan kommunerna och Arbetsförmedlingen, och då föddes tanken om en digital samverkansyta för att göra det lättare att hitta information om partnerna, rutiner, processer och projekt. På sikt kommer det att bidra till att öka sysselsättningen, säger Dennis Mårtensson, verksamhetschef för Arbete och etablering i Vellinge kommun.

Modellen gör det lättare att dela information och jag är glad att vi har utvecklat vårt samarbete ytterligare. Det gör det enklare för både oss och kommunerna att hjälpa arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra, säger Carolina Gianola, enhetschef på Arbetsförmedlingen.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen bildar kommunerna Burlöv, Eslöv, Höör, Hörby, Kävlinge, Lomma, Lund, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg och Vellinge Samverkan sydvästra Skåne.

För mer information besök: Samverkan Sydvästra Skåne (samverkansydvastraskane.se)

Dennis Mårtensson, verksamhetschef för Arbete och etablering
Telefon: 040 635 43 55

Carolina Gianola, enhetschef Arbetsförmedlingen Sydvästra Skåne
Arbetsförmedlingens presstjänst tel.nr 010-486 10 00

Finsam140754.jpg

Image.jpeg

Publicerad:
4 juli, 2024