Hoppa till innehåll

Västra Hamnplan

Tillfälle att umgås och ha roligt på Västra Hamnplan. Nu när sommarvärmen förhoppningsvis är i antågande bjuds det på tillfälle att äta, umgås och ha roligt på Västra Hamnplan, Falsterbokanalen i Höllviken.

vh1.jpg

Vellinge kommun har gjort en aktivitetsyta som är tillgänglig för alla. En stor del av satsningen inbegriper växtligheten som vi fått till i planteringslådor. På platsen finns det matvagnar, boulebanor, lekplats med sandlåda, luffarschack, schack och möjlighet att testa balansen på lina. Invid aktivitetsområdet finns bilparkering, kostnadsfri första timmen, och även gott om cykelställ.

Kommunens förhoppning är att området ska användas av såväl turister som kommuninvånare för avkoppling och rekreation. Det här är en satsning i avvaktan på att den nya detaljplanen för området ska förverkligas så småningom. Kommunens långsiktiga vision för hamnområdet vid Västra Hamnplan är en välfungerande småbåtshamn för föreningsliv, skola, utbildning, servering, handel och viss service. Målsättningen är att utveckla Västra Hamnplan till en funktionell, säker och trivsam hamn för alla. Detaljplaneprocessen är påbörjad och beräknas ta något år.

Publicerad:
24 juni, 2024