Hoppa till innehåll

Nu skickas faktura för vatten och avlopp ut

Innan IT-attacken som drabbade kommunen i januari har du fått en samlad faktura för renhållning (avfallshämtning), vatten och avlopp. Under våren har du endast fakturerats för renhållning.

Med start vecka 26 skickas faktura för vatten och avlopp ut.

För dig med månadsfaktura

För dig med månadsfaktura avser fakturan perioden januari 2024-juli 2024. Från och med nästa månadsfaktura (augusti) kommer återigen fakturan vara samlad för renhållning, vatten och avlopp.

För dig med kvartalsfaktura

För dig med kvartalsfaktura avser fakturan perioden januari 2024-juni 2024. Från och med nästa kvartalsfaktura (juli-september) kommer återigen fakturan vara samlad för renhållning, vatten och avlopp.

Vanliga frågor och svar

Vilket förfallodatum har denna fakturan?

Förfallodatumet för fakturan som skickas ut under vecka 26 har förfallodatum 31 juli, både för de som betalar per månad och kvartal.

När kommer nästa faktura?

I slutet av augusti kommer nästa faktura, både för dig som betalar per månad och kvartal. Fakturan kommer då innefatta både renhållning (avfallshämtning), vatten och avlopp som tidigare.

Min faktura stämmer inte, vad gör jag?

Börja med att titta på och jämför din senaste faktura där din vattenförbrukning står med. I nästa steg kontaktar du Vellinge Direkt på 040-42 50 00 eller vellinge.kommun@vellinge.se. Efter semestern kommer eventuella felaktigheter åtgärdas.

Hur har ni räknat ut förbrukningen när ingen avläsning av vattenmätaren gjorts?

Beräknad förbrukning har gjorts utifrån den sista fakturan från december 2023. Den kan alltså komma att regleras.

Hur registrerar jag min förbrukning?

Du registrerar din vattenförbrukning via kommunens e-tjänst som du hittar på Mina sidor.

Vattenmätare - avläsning (e-tjänst på Mina sidor)

Var hittar jag mina gamla fakturor?

Efter IT-attacken är det inte möjligt att se varken e-fakturor eller svefakturor före 2024 på Mina sidor, däremot kan de finnas som faktura via din bank, digital brevlåda eller mejl.

Publicerad:
26 juni, 2024