Hoppa till innehåll

Nu är alla vård- och omsorgsboenden Stjärnmärkta

Samtliga vård- och omsorgsboenden i Vellinge kommun har fått kvalitetsstämpeln Stjärnmärkt. Stjärnmärkt säkerställer att alla med en demenssjukdom ska få samma höga kvalitet i omsorg och bemötande.

Stjärnmärkt är en kvalitetsstämpel och ett bevis för att personal på vård- och omsorgsboenden har grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat. För att nå statusen Stjärnmärkt har minst 80 procent av personalen genomfört de fyra utbildningsstegen och arbetsplatsen arbetar utifrån utbildningsmodellens intentioner.

20240605_124128.jpg

Attendo Mejerigatan firade sin Stjärnmärkning genom att grilla och fika ute på innergården.

I dag har vi den stora glädjen att meddela att en ur vår personal är nyfärdig äldrepedagog, två stycken har blivit utbildade undersköterskor och att hela verksamheten har blivit stjärnmärkt, säger Caroline Jaeger, verksamhetschef på Attendo Mejerigatan.

20240605_134144.jpg

Med strålande sol bjöds det på hembakade kakor och bakverk till musik från Erland Mauritzon.

I Vellinge kommun finns det totalt fem stycken vård- och omsorgsboenden. S:t Knut/Aspen i Falsterbo är ett kommunalt boende medan Forenede Care bedriver verksamhet på Månstorps ängar i Västra Ingelstad, Omtankens hus och Postiljonen i Höllviken samt Attendo som har verksamhet på Mejerigatan i Vellinge tätort.

Stjärnmärkt_omtankenshus.jpeg

På Omtankens Hus i Höllviken firades Stjärnmärkningen med tårta och ost- och charkbricka för personalen.

Jag är glad och stolt över att samtliga vård- och omsorgsboende i Vellinge kommun har blivit Stjärnmärkta. Det ger verksamheterna en kvalitetsstämpel med verktyg för att kunna fortsätta arbeta och utveckla det personcentrerade arbetssättet, säger Johan Greco, vård- och omsorgschef i Vellinge kommun.

Stjärnmärkt är en utbildningsmodell framtagen av Svenskt Demenscentrum. Utbildningsmodellen omfattar fyra undervisningstillfällen med reflektionsträffar. Stjärnmärkningen omprövas varje år.

t knut firar stjärnmärkning.jpg

På S:t Knut firades Stjärnmärkningen för personalen med tårta, fruktfat och ostbricka.

Publicerad:
7 juni, 2024