Hoppa till innehåll

Vellinge kommun avslår utbildningschefens begäran om bisyssla i Thoréngruppen

Vellinge kommuns utbildningschef Sofia Henderup Larsson blev under förra veckan invald i styrelsen i Thoréngruppen. Vellinge kommun avslår ansökan om bisyssla.

Grundregeln för medarbetare i Vellinge kommun är att man är fri att ha bisysslor så länge denna bisyssla inte är konkurrerande, arbetshindrande eller förtroendeskadlig. Med andra ord kommunen beviljar aldrig en bisyssla, kommunen kan endast fatta beslut om att förbjuda den. 

Utbildningschefen gjorde en anmälan om bisyssla enligt konstens alla regler i förra veckan. Jag såg då ingen anledning att neka denna. Utbildningschefen och jag har idag haft samtal och vi har tillsammans kommit fram till att styrelseuppdraget kan vara förtroendeskadligt och jag avslår därför ansökan om bisyssla, säger Marcus Willman kommundirektör i Vellinge.

Jag har mitt hjärta i Vellinge. Jag både bor och jobbar i Vellinge och vill bidra till en skola i toppklass. Jag har full förståelse för att diskussioner om min lojalitet kan ta fokus från mitt kärnuppdrag och då väljer jag att avstå styrelseplatsen, säger Sofia Henderup Larsson utbildningschef i Vellinge kommun.

Publicerad:
29 maj, 2024