Hoppa till innehåll

Marcus Willman är Vellinge kommuns nya kommundirektör

Med lång erfarenhet av offentlig sektor och tolv år som kommundirektör i Skurup har Marcus Willman landat i Vellinge kommun. Marcus Willman tillträder som kommundirektör med start 2 maj.

marcusbild.jpg

Fem snabba frågor till Marcus:

Vem är du?
Jag är en social, ambitiös och glad person som motiveras av att driva samhällsutveckling och göra nytta för de vi är till för. Jag är nyligen 46 år fyllda och ser fram emot att fortsätta utveckla Vellinge kommun tillsammans med alla medarbetare. Kort och gott är jag väldigt stolt att nu tillträda som kommundirektör i Vellinge kommun.

Vad har du jobbat med tidigare?
De senaste 22 åren har jag jobbat inom den kommunala sektorn i olika befattningar. Sedan tolv år tillbaka har jag varit kommundirektör i Skurups kommun. Jag har med andra ord en lång och bred erfarenhet av ledarskap inom kommunal sektor och att driva kommunala utvecklingsfrågor

Var bor du?
Jag bor i Höllviken tillsammans med min fru Jenny och vår son Simon. Vi har bott här sedan 16 år tillbaka och trivs helt fantastiskt bra i kommunen. Vellinge är platsen i våra hjärtan.

Vad är det bästa med Vellinge kommun?
Vellinge kommun har många positiva egenskaper och för att nämna några så är det en kommunal med höga studieresultat i skolan, en god äldreomsorg, en hög upplevd trygghet och fantastiska naturvärden. Det bästa med kommunen är alltså helheten, det är en kommun med bästa möjliga livskvalitet genom hela livet.

Har du någon okänd talang?
Ja absolut, en okänd talang är att jag är praktiskt lagd. Det medför att jag gärna fixar i trädgården men också att jag och min fru byggde vårt eget hus, med lite hjälp från familjen.

Publicerad:
2 maj, 2024