Hoppa till innehåll

Grattis Lukas

Grattis till Lukas Isberg på Sundsgymnasiet som har utsetts till Sveriges bästa lärare 2024 av Sydsvenska Handelskammaren!

Lukas undervisar i matematik och fysik och är känd för att inspirera och engagera sina elever. Hans kreativa undervisningsmetoder har väckt många ungdomars intresse för ny kunskap.

Vellinge kommun är stolta över Lukas och hans fantastiska arbete. Tack för att du gör skillnad!

Lukas.jpg


Lukas, vad inspirerar dig mest i ditt arbete som lärare?

Att få följa unga människor i deras utveckling under några år. Som lärare har man en fantastisk möjlighet att göra skillnad på riktigt genom att bygga förtroendeingivande relationer och inspirera. Sen är det kul om jag lyckas få några att tycka matematik och fysik är skoj. Yrket är den perfekta mixen mellan att arbeta med människor och att få nörda ner sig i sina ämnen.

Hur kan vi göra fler unga intresserade av att bli lärare tror du?

Jag tror det bästa vi kan göra är att försöka vara goda ambassadörer för yrket. Jag hade förmånen att ha en fantastisk lärare i matematik när jag gick på gymnasiet och det är en av anledningarna till att jag valde att bli lärare. Vidare tror jag lärarutbildnignens rykte behöver förbättras. Min uppfattning är att studenter i regel är nöjda med ämnesstudierna men inte de kurser som ges inom pedagogik & didaktik då de är för allmänt hållna och inte alltid förbereder så väl inför läraryrket.

Att Lukas utnämns till Sveriges bästa lärare är otroligt välförtjänt. Han brinner för sin undervisning och visar ett stort engagemang för eleverna på Sundsgymnasiet. Han är skicklig på att väcka intresse i sina ämnen och fyller ständigt klassrummet med glädje och nyfikenhet. Lukas inspirerar eleverna och ger de framtidstro långt utanför sina egna ämnen. Som rektor är jag mycket stolt över Lukas bedrift, säger Jimmy Sjöstedt- rektor på Sundsgymnasiet.

imagerpi9f.png

Publicerad:
30 maj, 2024