Hoppa till innehåll

Charlotte Unosson avrundar sin tid som kommundirektör

År 2015 anställdes Charlotte Unosson som kommundirektör i Vellinge kommun. Dessförinnan hade hon arbetat som utvecklingsansvarig inom vård- och omsorg, avdelningschef för individuell medborgarservice och gemensam medborgarservice och därefter som verksamhetsdirektör.

Redan i augusti meddelade Charlotte att hon kommer gå i pension till sommaren och den 29 april avtackades hon av såväl nuvarande som tidigare kollegor.

Efter så lång tid har arbetet i Vellinge varit en betydande del av mitt liv. Det är en fantastisk kommun både som geografisk plats och som organisation, säger Charlotte Unosson.

Under sina nio år som kommundirektör har Charlotte Unosson bland annat varit med och i framtagandet av ansökan för byggnation av skyddsvallen, Program för hållbar utveckling och Framtidssäkrad välfärd. Charlotte har implementerat en ny styrmodell och implementerat den tillsammans med kommunens vision och värdegrund vilket bland annat resulterat i goda resultat i såväl medarbetarundersökningar som medborgarundersökningar och i SKR:s Kommunkompass. Samtidigt har några år kantats av en skakig omvärld som prövat organisationen på flera sätt, inte minst flyktingkrisen 2015, pandemin och nu senast IT-attacken mot Tieto Evry som drabbat Vellinge hårt.

Charlotte har varit en viktig och betydelsefull person för Vellinge kommun och hon har en stor delaktighet i Vellinges framgångar. Med sitt stabila och tillgängliga ledarskap har hon uppskattats av många och skapat en robust organisation som klarar såväl daglig förvaltning som utvecklingsarbete och prövningar vid olika kriser. Vi tackar Charlotte för alla dessa år och önskar henne lycka till med nästa fas i livet, säger Carina Wutzler kommunstyrelsens ordförande.

Charlotte Unossons har utmärkt sig genom att alltid vara påläst vilket har skapat förtroende och förutsättningar för utveckling av chef- och ledarskapet. Det i sin tur har banat vägen för att medarbetare ska arbeta med visionen Bästa möjliga livskvalitet för dig.

Det här händer nu

Charlotte Unosson sista arbetsdag som kommundirektör är den 6 maj. Därefter lämnar hon över till Marcus Willman, tidigare kommundirektör i Skurup, som hade sin första arbetsdag den 2 maj.

Publicerad:
6 maj, 2024