Hoppa till innehåll

Tångvalla förskola tar steget in i tillfälliga lokaler

I Skanör har Tångvalla förskola börjat ett nytt kapitel genom att öppna dörrarna till sina tillfälliga lokaler, en viktig etapp i väntan på färdigställandet av det nya Tångvallaområdet med skola och förskola.

Placerade nära förskolans tidigare läge på Tångvallaområdet, tillhandahåller dessa temporära paviljonger utbildningsutrymme för 124 förskolebarn, som idag gör sin första dag i den nya miljön.

Vid morgonens invigning, som präglades av dans och musik, välkomnades barnen av både rektor Charlotte Graham och kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

-Det är viktigt att barnen känner sig välkomnade från första stunden, säger Carina Wutzler, och betonar betydelsen av en positiv start i de tillfälliga lokalerna.

Förberedelserna har varit omfattande. Lokalerna är iordningställda med det som barnen tycker om och känner igen från de tidigare lokalerna och barnens personliga utrymmen är markerade med deras egna bilder. Charlotte Graham lyfter fram arbetet:

-Vi ville skapa en känsla av igenkänning och trygghet för barnen direkt vid ankomst. Det är tack vare pedagogernas insatser som vi kunnat uppnå detta.

Barnen kommer att tillbringa ungefär 30 månader i dessa tillfälliga lokaler tills den nya förskolan, som ska byggas i anslutning till Tångvallaskolan, är klar.

-Denna period är en viktig del i övergången till de nya faciliteterna. Vi ser fram emot fortsatt utveckling och lärande i en stimulerande miljö, säger Carina Wutzler.

-En bonus är att barnen ser det dagliga arbetet skrida framåt precis utanför sina fönster, fortsätter Carina.

Den tillfälliga anläggningen erbjuder inte bara inomhusutrymmen för lärande och lek. Utomhus har en komplett lekplats upprättats, vilket tillåter barnen att utforska och leka dagligen.

-Ansträngningarna för att även få till en inbjudande utomhusmiljö reflekterar vårt åtagande att ge barnen en fullständig förskoleupplevelse varje dag, säger Charlotte Graham, som också understryker värdet av de regelbundna utflykterna och den rika utomhuspedagogiken som är och kommer att fortsätta vara en del av barnens vardag.

Den nya förskolans tillfälliga lokaler speglar en anpassning till barnens behov och en ambition att bibehålla en hög pedagogisk kvalitet.

-Vi har lagt stor vikt vid att skapa en välkomnande och funktionell miljö, där barnens lärande och välmående står i centrum, tillägger Charlotte.

Med en positiv syn på den tillfälliga situationen och en stark fokusering på barnens bästa, är det en självklarhet för rektorn och pedagogerna att fortsätta erbjuda en högkvalitativ förskoleverksamhet.

-Det här är en jättefin lösning för barnen och vi har blicken fast riktad mot framtiden och det nya fina Tångvallaområdet," avslutar Carina Wutzler

Publicerad:
2 april, 2024