Hoppa till innehåll

Undvik gång- och cykelvägar när du rider

Ryttare och häst är ett vanligt och välkommet inslag i kommunen. Då och då får vi dock in rapporter om att gång- och cykelvägar används som ridväg och därför vill vi påminna om att detta inte är tillåtet.

Nationella trafiksäkerhetsförbundet skriver på sin hemsida: ”Den som rider måste i första hand använda markerade ridvägar. Vägmärke “Påbjuden ridväg” finns vid en sådan väg. Saknas ridväg ska man använda högra vägrenen eller i sista hand körbanans högra sida. Det är förbjudet att rida på gångbana eller cykelbana samt på motorväg och motortrafikled.”

Du kan läsa mer om hästfordon och ryttare här:

Hästfordon och ryttare - ntf.se

Och om vad som gäller kring ridning i Vellinge kommun här:

Ridning — Vellinge kommun

Publicerad:
14 mars, 2024