Hoppa till innehåll

Stjärnkock inspirerade kökschefer

Kökscheferna på Vellinges skolor har höga ambitioner och hade på tisdagen en inspirationsdag med skånske stjärnkocken Daniel Müllern.

Daniel Müllern är en av Sveriges mest prisbelönta kockar och har lagat mat sedan han var 16 år.

Müllern har tävlat flitigt i Årets kock med finaler 2015, 2016 som bäst. De svenska TV tittarna fick upp ögonen för honom i Kanal 5:s Köksmästarna som Daniel vann 2014. 2016 åkte han snöpligt ut TV4:s Kockarnas Kamp som en av favoriterna.

kock1.jpg

Vellingeskolarnas kökschefer har också prisats genom åren i bland annat White Guide Junior och Arla guldko.

Skolmaten är väldigt viktig för våra elever och i Vellinge har vi alltid spänt bågen i köken. Vi har bra mat och väldigt fina medarbetare som lagar den varje dag, säger biträdande utbildningschef Mathias Persson Benndoff.

kock2.jpg

Publicerad:
12 mars, 2024