Hoppa till innehåll

Vellinges ungdomar får biljett till hela Skåne

Med start i mars får alla ungdomar som är födda 2005, 2006 eller 2007 och är folkbokförda i Vellinge kommun en ungdomsbiljett för resor med Skånetrafiken.

Ungdomsbiljetten gäller alla dagar, dygnet runt, obegränsat i hela Skåne.

Det nya reskortet med ungdomsbiljetten ersätter det tidigare reskortet med skolbiljett för den som haft det sistnämnda.

Reskortet med ungdomsbiljetten är ett fysiskt kort som skickas direkt till adressen där den berättigade personen är folkbokförd. Reskortet är personligt och för att kortet ska vara giltigt krävs innehavarens underskrift på baksidan av kortet. Den som är över 18 år ska även kunna visa upp giltig legitimation. Ungdomsbiljetten gäller till den 31 juli det året innehavaren fyller 19 år.

På grund av tekniska problem kan det ta några extra dagar för det nya reskortet att komma med posten. Man får lov att åka även om man inte hunnit få sin ungdomsbiljett. Skånetrafiken har meddelat alla sina chaufförer att ungdomar födda 2005, 2006 och 2007, folkbokförda i Vellinge kommun, åker även om de inte hunnit få sina ungdomsbiljett.
Den som inte fått sin biljett ska säga till chauffören att man är folkbokförd i Vellinge kommun och att man inte hunnit få sin ungdomsbiljett.

Publicerad:
29 februari, 2024