Hoppa till innehåll

Första spadtaget för Sundsgymnasiets om- och tillbyggnad

Måndagen den 22 januari togs det första ceremoniella spadtaget för Sundsgymnasiets om- och tillbyggnad.

Byggnaden kommer inte bara vara ett fysiskt uttryck för skolans tillväxt, utan också en plats där framtida minnen och kunskap kommer att uttryckas. På plats fanns kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M), rektor Jimmy Sjöstedt tillsammans med Simon Gillberg från entreprenören JSB Construction AB och övriga representanter från Vellinge kommun.

Ombyggnaden av Tornhuset är på 1210 kvadratmeter och tillbyggnaden på 1163 kvadratmeter.

Tillbyggnaden kommer att vara i två våningar. Första vårningen blir två klassrum, arbetsrum för personal, två grupprum, öppna ytor (studietorg) och grupplatser. Det kommer också finnas en gradängtrappa. Andra våningen får två klassrum, ett arbetsrum för personal, ett grupprum, studietorg, toaletter och hiss.

Det blir två nya huvudentréer. En ingång där besökaren når både biblioteket och gymnasieskolan och en ingång där besökaren endast kommer in till gymnasieskolan. Denna lösning ger också möjlighet att särskilja gymnasiets öppettider från bibliotekets öppettider. Det går med andra ord att ha helgöppet på biblioteket utan möjlighet att komma in i gymnasiedelen.

Arbetet beräknas vara slutfört sommaren 2025.

blobid1.jpg

Publicerad:
30 januari, 2024