Hoppa till innehåll

Trevlig lunchbjudning på S:t Knut och Aspen

Till tonerna av Lill-Babs ”Gröna, granna, sköna, sanna sommar” bjöds det på nywokade nudlar på den härliga innergården på vård- och omsorgsboendet S:t Knut och Aspen.

Kockarna Said Alsheikh Kasem, Asad Kalagha och Lukas Niklasson rörde runt i de båda rejäla wokpannorna och såg till att de boende lät sig väl smaka i solskenet.

Det är jätteroligt att träffa nya människor och få laga och servera mat till dem. Det är trevligt, sa Said Alsheikh Kasem.

wok1.JPG

Många anhöriga passade också att besöka de närmare 100 boende i samband med lunchbjudningen.

Det är jättehärligt att se att de anhöriga vill vara med och ta del av detta. Det är klart att man undrar mycket över maten som serveras och vad det är de boende får. Det är fantastiskt att få visa och få smaka, sa enhetschef Sofia Tidstam.

wok2.JPG

Vellinge kommun tog över driften av S:t Knut och Aspen den 16 januari och då tillkom också en ny matleverantör.

Det är Trelleborgs kommun som tillagar vår mat. Det är en trevlig tillställning och härligt att se så många samlade. Det verkar vara väldigt uppskattat. De brukar ha eftermiddagsfika här ute på solsidan, som vi kallar den. Det är en fantastisk innergård att kunna använda, sa Sofia Tidstam.

Är tanken att detta ska bli något återkommande?

Det får vi se. Nu på sommaren kommer vi i alla fall att utnyttja solsidan mycket och försöka ha mycket uteaktiviteter och vi ska bygga ett litet kafé som vi ska kunna använda på sommaren.

Publicerad:
26 maj, 2023