Hoppa till innehåll

Få din post från kommunen snabbare och säkrare med digital brevlåda

Vellinge kommun satsar på digital post! Det innebär att du som har en digital brevlåda kan få post från kommunen digitalt istället för som vanliga pappersbrev. Snabbt, säkert och bra för miljön.

Att ha en digital brevlåda kostar inget, det är säkert och enkelt för dig, miljövänligt och sparar skattemedel. Med en digital brevlåda har du alltid tillgång till din post och läser den i din mobil eller dator beroende på vilken tjänst för digital brevlåda du väljer.

kivratelefon1.jpg

Digital post är snabbare och säkrare

Digital posthantering har många fördelar. En är att du får dina brev och fakturor snabbare eftersom leveransen tar några sekunder, jämfört med ett par dagars postgång. Digital myndighetspost är också säkert jämfört med e-post och papperspost eftersom du öppnar din brevlåda med hjälp av din e-legitimation. All känslig information är skyddad så att bara den som är behörig kan nå och läsa innehållet. Om du saknar e-legitimation kan du läsa hur du går tillväga här på Skatteverkets hemsida.

Bra för miljön och kommunens ekonomi

Genom att skaffa en digital brevlåda bidrar du också till en bättre miljö då pappershanteringen och transporter minskar. Färre skattekronor går åt till papper, porto och distribution och kan istället användas där de gör bättre nytta.

Du bestämmer hur du vill ha din post

Att skaffa en digital brevlåda är frivilligt. Den som fortsättningsvis vill ha posten från kommunen i sin vanliga fysiska brevlåda behöver inte oroa sig. Väljer man att inte skaffa digital brevlåda kan man förvänta sig sin post i sin brevlåda precis som tidigare. Har man redan en säker digital brevlåda, men inte vill ha post från just Vellinge kommun dit, görs ändringarna enkelt i inställningarna i brevlådelösningen.

Välj en digital brevlåda

De här brevlådorna kan du välja mellan om du är privatperson eller om du har enskild firma:

Billo | Gå vidare till tjänstens webbplats

Kivra | Gå vidare till tjänstens webbplats

Min Myndighetspost | Gå vidare till tjänstens webbplats

Oavsett vilken brevlåda du väljer får du din post från myndigheter dit. I några av brevlådorna får du även post från företag. Vill du ha en digital brevlåda för ditt företag kan du läsa mer om här på Digg:s hemsida. Skaffa den brevlåda du gillar bäst!

Publicerad:
4 maj, 2023