Hoppa till innehåll

Unga konstnärer höll vernissage vid gamla Tångvallaskolan

Rivningen av gamla Tångvallaskolan pågår för fullt i Falsterbo och längtan efter de nya lokalerna för skolan och förskolan är stor. Stängslet runt den gamla skolan har nu smyckats med färgglada byggvepor som visar teckningar ritade och målade av barnen på Tångvalla förskola. Tisdagen inleddes med en vernissage så att de små konstnärerna fick visa upp sina alster som alla gick under temat ”Så här vill jag att min förskola ska se ut”.

De ser nog fram emot att få en ny skola och sedan är det ju spännande att de kan följa bygget härifrån. Det är en spännande tid, sa kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

Vernissage Tångvalla_1.jpg

Wutzler inledde vernissagen med att säga några ord till barnen, från sju olika förskoleavdelningar i åldrarna ett till fem år, och fråga dem hur de hoppades att nya skolbyggnaderna skulle se ut och innehålla. Koala, koja och spelrum var bland orden som hördes från den reflexvästbeklädda samlingen, gärna med färger som grön, rosa och lila.

Det är roligt att höra. Det ska vara olika färger och studsmattor och någon tyckte bara det var bra med ett hus och en hiss. Och sedan ska det ju vara trevlig utemiljö och man ska kunna äta något gott. Någon sa en lägenhet och det var nog ett tecken på att man ville ha det lite mysigt, att det skulle finnas lite av varje, mysrum och kök, någonstans där man kan ta det lite lugnt och någonstans där man kan leka och så är det ju planerat, konstaterade Wutzler.

Vernissage Tångvalla_2.jpg

Ett gäng som nyfiket gick runt och tittade på konstverken kom från avdelningen Galaxen och lotsades runt av förskolepedagogerna Susanne Bertlin, Anne Nydell och Cecilia Hinsell. Teckningarna gjordes i början av året och alla konstnärerna hade kanske inte riktigt full koll på vilken teckning som just de hade ritat, men annars fanns det ju också en hel del annat intressant att titta på innanför stängslet som grävmaskiner till exempel.

Tångvallaområdet med ny skola, förskola och idrottshall ska stå klart 2026.

Publicerad:
25 april, 2023